Barkotlar ticari kullanımlarının dışına taşıp gazete ve dergilerde, internette ve hatta sokakta karşımıza çıkabiliyor. Yoğun olarak ilgili bir konuda web sitesi yönlendirmesi yapmak için kullanılan 2D barkotları telefonunuzda görüntülemek için üçüncü şahıs bir yazılım kullanmanız gerekiyor. Tabi bazı üreticilerin ve mobil işletim sistemlerinin önyüklü olarak barkot okuyucu barındırdığını da belirtelim.
BeeTagg Reader üç farklı 2D barkot türünü okuyabiliyor. Bunlardan ikisi QR-Code ve Datamatrix olarak adlandırılan ve en çok kullanılanlardan. Diğeri ise yazılımın geliştiricisi tarafından türetilen bir barkot türü. BeeTagg olarak adlandırılan bu sistem, sorunsuz algılama, kolay iletişim, güvenlik önlemleri ve şifreleme özelliği gibi ayrıntılarıyla fark yaratıyor.
Yazılımın sekiz farklı dil desteği bulunuyor. İstediğiniz dil ile yükleme yapabildiğiniz kurulum ekranında ne yazık ki Türkçe yer almıyor.
{pagebreak::Barkod Tanımlama}
Barkod Tanımlama
Çeşitli kamera özelliklerine sahip olan yazılım, arayüzden yakınlaştırma, otomatik odaklama gibi özellikleri kullanabilmenize olanak tanıyor. Odağa alınan barkodun tanımlanması ise BeeTag Reader ile saniyeler içersinde gerçekleştiriliyor. Barkodun boyutu ise hiçbir sorun teşkil etmiyor.
{pagebreak::Barkod Oluşturma Ve İndirme Sayfası}
Barkod Oluşturma Ve İndirme Sayfası
Desteklenen üç türde barkotlar oluşturmanıza olanak tanıyan bir web sayfasına da sahip BeeTag. Buradan, girdiğiniz bir web sitesine dair barkot oluşturabileceğiniz gibi Youtube, eBay için de spesifik barkotlar oluşturabiliyorsunuz. Ayrıca Contacts sekmesini kullanarak özel bir kişi kartı oluşturabilmeniz de mümkün. İlgili sayfa: generator.beetagg.com
Oluşturduğunuz barkodları png, gif, jpeg, pdf, svg ve eps formatlarında bilgisayarınıza kaydedebiliyorsunuz.
Tüm mobil platformlara destek veren BeeTagg Reader ücretsiz olarak indirilebiliyor. Uygulamanın resmi sayfasına buradan gidebilir veya dilerseniz http://get.beetagg.com adresini kullanarak yazılımı doğrudan telefonunuza indirebilirsiniz.
:: Barkodları etkin olarak kullanıyor musunuz?
🙂