Telegram, mesajlaşma uygulamaları arasında popülerliğini koruyor. Güvenlik açısından sunduğu yenilikler sayesinde kullanıcılar tarafından da pek çok kez tercih edilen platform, bazen bu durumun negatif etkisini de görmekte. Zira son yapılan açıklamalar, uygulamanın geleceğini tehlikeye atacak cinsten.
Almanya cephesinin radarında olan Telegram, bünyesindeki bazı kullanıcılar nedeniyle, internet ortamındaki hayatını tehlikeye atıyor. İçişleri Bakanı Nancy Faeser konuyla alakalı önemli demeçler verdi.
Meta, WhatsApp ve Instagram’ı kaybedebilir!
WhatsApp ve Instagram gibi devleri elinde tutan Meta, ABD'de büyük bir suçlama ile yüzleşmeye son derece yakın.Bazı Telegram kullanıcıları, platformu tehlikeye atıyor
Basına konuşan bakan Faeser, Telegram‘ın genellikle, siyasi amaçlarla kullanılmaya başlandığının altını çizdi. Aşırı sağcı grupların ve hükumet aleyhinde aşı karşıtı propagandalarda bulunan kişilerin gruplar açtığını savunan bakan, bunların bir şekilde önlenmesi gerektiğini savundu. Faeser‘a göre bu durumun devam etmesi, uygulamanın hayatına tehlike katıyor.
Alman yasalarını ihlal etmeye kalkışan kişilerin ceza alması gerektiği düşünülürken, bu durumu sosyal medya üzerinden gerçekleştirenler de devletin radarına girmiş bulunmakta. Her ihtimale karşı düzenin sağlanması gerektiğini savunan Faeser, “gerekirse” Telegram platformunun tamamen kapatılabileceğini açıkladı. Almanya’nın kapatmaktan çekilmeyeceği öğrenilen Telegram cephesinden ise henüz bir cevap gelmedi.
Piyasadaki rakiplerine nazaran daha iyi bir şifreleme servisine sahip olan Telegram ise, bu tarz durumlara karşı normal olarak devletlerin dikkatini çekebiliyor. Mesajları sadece alan ve gönderen arasında tutmayı başaran uygulama ayrıca, belli başlı gruplara daha hızlı içerik yayılmasının da önünü açmakta.
Özellikle ülke genelinde aşı karşıtlarıyla uğraşan Almanya cephesi, platform içerisindeki nefret söylemlerinin sonunu getirmek istiyor. Nüfusunun yüzde 72‘sini aşılayabilen ülke, en azından Telegram‘ın bu durumun önüne geçmesine izin vermemeyi amaçlıyor. Ayrıca Almanya, Telegram ile alakalı endişeleri olan tek ülke değil. Zira Rusya, Çin, Hindistan ve bazı birkaç ülke de Telegram‘ın güvenilirliği konusunda soru işaretlerine sahip. Ayrıca bu ülkeler, platforma belli başlı denetimler yapabiliyor. Görünüşe göre Almanya da bu tarz bir yetkiye sahip olmak için kolları sıvayacak.
Peki sizler Almanya‘dan gelen Telegram endişesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce hükumet, uygulamanın sonunu getirebilir mi? Görüşlerinizi bizlere aktarmayı unutmayın.
Butun mesele asi karsitlari mi her dert bitti onlarmi kaldi hani ozgurluk vardi hani demokrasi. Ben iki kere asi oladum ikisinde de asidan bir hafta sonra pankreas iltihabi ile hastane ye yatmak zorunda kaldim.
Milleti izleyemediniz deli deli yapmayın kendinizi şimdi. İnsanların yatak odalarına kadar girdiniz yeter herşeyi kontrol edemezsiniz eskiden sosyal medya mı vardı bakın dalganıza önceden nasıl takip ediyorsanız aynı şekilde etmeye devam edin saten girmediğiniz telefon kalmadı