Tesla, elektrikli motor ve otonom sürüş teknolojileri konusunda ciddi çalışmalar içerisinde. Üretici, halihazırda kullanıcılarına AutoPilot adını verdiği yarı otonom sürücü asistanını sunuyor. Aynı zamanda henüz beta aşamasında bulunan FSD (Full Self-Driving) tam otonom sürüş sistemini de satıyor. Son dönemde henüz hazır olmadığı gerekçesiyle eleştirilerin odak noktası haline gelen sürüş sistemi için yeni bir güncelleme yayınlandı. Peki FSD Beta 11.3 sürücülere neler sunuyor?

FSD Beta 11.3 yayınlandı: Peki neler sunuyor?

Tesla’nın tam otonom FSD sistemi uzun bir süredir beta sürecinde. Günden güne yeni özellikler kazanan ve sürücülere daha iyi bir yol deneyimi sunan bu sistem, bazı durumlarda olumsuz haberlerle de gündeme geldi. Aynı zamanda CNN Business ulaşım editörü Michael Ballaban gibi isimler tarafından paylaşılan bazı test videoları da özelliğin henüz tam anlamıyla kararlı bir şekilde çalışmadığını gözler önüne serdi.

Tesla, tüm bunlara rağmen tam otonom sürüş sisteminin daha iyi bir deneyim sunması için yoğun bir çalışma içerisinde ve kısa bir süre önce FSD Beta 11.3 sürümünü kullanıma sundu. Sadece Tesla’nın FSD sisteminde değil, beta sürecinde bulunan tüm teknolojiler henüz kararlı yapıda olmadıkları için bazı durumlarda kullanıcıları şaşırtan hatalarla gündeme gelebiliyor. Firmanın yayınladığı son güncelleme de bugüne dek meydana gelen kritik hataların büyük bir bölümünü ortadan kaldırıyor.

Tesla kurucusundan şaşırtan otonom araç açıklaması!

Tesla kurucusundan şaşırtan otonom araç açıklaması!

Eski Tesla CEO'su Martin Eberhard, elektrikli araçlar için otonom sürüş teknolojilerinden daha önemli konular olduğuna inanıyor.

Yeni güncellemeyle öne çıkan detayların başında FSD’nin otoyollarda etkinleştirilmesi geliyor. Bunun yanı sıra sesli sürücü notları geldi. Burada sürücülerin Tesla‘ya sistemin daha da geliştirilebilmesi için anonim olarak sesli mesaj gönderebilmelerinin önü açıldı.

FSD Beta 11.3 sürümüyle her türlü direksiyon, frenleme ve hızlanma gecikmeleri en aza indirildi. Kısacası otopilotun tepki süresi her türlü senaryoda minimuma indirildi. Bu sayede daha güvenli ve akıcı bir FSD deneyiminin hedeflendiğini belirtelim.

Bu teknolojiyi incelediğimiz ve test ettiğimiz videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!