ABD menşeili şirketler, her yıl düzenli olarak Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) rapor sunuyor. Tesla tarafından SEC için hazırlanan 2021 ilk çeyrek raporunda ilginç detaylar ortaya çıktı. Raporda seviye 5 tam otonom teknolojisiyle ilgili açıklama yapan şirket, karşılaşılan sorunlar ile ilgili detay verdi.

Tesla’dan seviye 5 tam otonom teknolojisi ile ilgili çarpıcı rapor

2019 yılında açıklama yapan Elon Musk, “Gelecek yıl bir milyon robotaksi ile müşterilerimizin karşısına çıkmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı. Bunun üzerinde milyarlarca dolar toplayan şirket, hedeflerini 2019’un üçüncü çeyreğinden sonra küçültmeye başladı.

Tesla, seviye 5 tam otonom sorunlarından bahsetti

Ürettiği araçlar için seviye 2 sürücü destek sistemini devreye sokan şirket, tam otonom araçlar için çalışmalara devam ettiklerini açıkladı. Ancak hem ABD yasaları hem de karşılaşılan bazı sorunlar nedeniyle çalışmalara bir süre ara verildi.

Tesla’dan Çin’i memnun edecek adım: Yatırım geliyor

Tesla’dan Çin’i memnun edecek adım: Yatırım geliyor

Şangay yetkililerine sunulan belgelere göre Tesla, Şangay Gigafactory'sine pil geri dönüşüm tesisleri ekleyecek. Tesla çevreci yaklaşımını geliştiriyor.

Uzun zamandır seviye 5 tam otonom araçlar ile ilgili açıklama yapmayan şirket, dün yayınladığı SEC raporuyla birlikte suskunluğunu bozdu. Karşılaşılan sorunlar ile ilgili açıklama yapan firma, bazı çarpıcı noktalara değindi.

Seviye 5 tam otonom araçlar için vision sensörlerin kullanılması gerektiğini belirten Tesla, sensörlerden gelen verilerin doğruluğu için garanti veremeyeceklarını söyledi. Sürücüsüz araç üretiminin zor bir süreç olduğunun altını çizen firma, yasal düzenleme ve parça bulunabilirliği gibi birçok sorun ile karşılaştıklarını açıkladı.

Bazı analistler, şirketin seviye 2 sürücü destek sistemi kullanımı sırasında ve seviye 5 tam otonom çalışmalarında karşılaştığı sorunlar sebebiyle daha gerçekçi açıklama yapmaya başladığını belirtiyor. Henüz diğer şirketler tarafından somut adımlar atılmasa da tam otonom araçların önümüzdeki 5 yıl içerisinde yaygınlaşma ihtimalinin düşük olduğu tahmin ediliyor.