Reklam
    Reklam
    Otomobil

    Tesla vs Tesla: Hindistan’da gündem olan dava!

    Hindistan'da yeni bir Tesla isim hakkı davası açıldı. Tesla ve Tesla Power India şirketleri karşı karşıya geldi.

    Tesla, davalarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Elon Musk’ın elektrikli otomobil markası Hindistan’da yeni bir dava açtı. Delhi Yüksek Mahkemesinde görülen bir rapora göre Tesla, ülkedeki bir akü üreticisinin ismini değiştirmesini talep ediyor.

    Hindistan’da görüşülen duruşma Tesla ve Tesla Power India Pvt Ltd markalarını karşı karşıya getirdi. İlk olarak geçtiğimiz açılan isim hakkı davası, akü üreticisinin “Tesla Power” markasını haksız şekilde kullandığını ortaya koydu.

    Reklam
    Reklam

    Delhi Yüksek Mahkemesi, Nisan ayında aldığı karar kapsamında Tesla Power’ın belirli reklamları geri çekmesini talep etti ve “Tesla Power” sloganından vazgeçmesine karar verdi. Ancak elektrikli otomobil devi, bu kararın uygulanmadığını dile getirdi.

    Davayla ilgili açıklamasında Tesla, Hintli şirketin bu ismi kullanmasının piyasada kafa karışıklığı yarattığını ve ticari marka ihlali anlamına geldiğini savundu. Tesla Power India’nın marka adını kullanmasını engellemek için hem tazminat hem de kalıcı tedbir talebinde bulundu.

    Ancak Hintli firma ise faaliyet alanının akü üretmek olduğunu ve elektrikli araç segmentine girmeyi planlamadığını söyledi. Bu da pazardaki müşterilerde kafa karışıklığı yarattığı iddialarının asılsız olduğu anlamına geliyor.

    Reklam
    Reklam

    Davayla ilgilenen hakim, Tesla Power India’ya resmi bir yanıt sunması için üç hafta süre verdi. Tesla ayrıca ticari marka ihlalini geçtiğimiz yıl keşfettiğini ve yasal yollara başvurmadan önce sorunu çözmek istediğini söyledi. Buna rağmen akü üreticisi markasından vazgeçmedi.

    Henüz yorum yok İlk Yorumu Yaz
    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    Yorum Yaz

    SDN Network
    Mobil Versiyondan Çıkış Yap