Tesla şirketi LFP (lityum demir fosfat) pilleri içeren elektrikli araçların şarjının iyileştirilmesine yardımcı olan yeni bir teknolojiyi uygulamayı başardı. Bu gelişme aynı zamanda soğuk iklimlerdeki sorunların da çözülmesine olanak sağlıyor. İşte detaylar…
Tesla şarj sürelerini dört kata kadar hızlandırıyor
Elektrikli bir aracı şarj etmenin önemli bir kısmı, şarj işlemine başlamadan önce hücreleri doğru sıcaklığa ısıtması gereken pilin ön koşullandırılmasıdır. Soğuk iklimlerde bu bir sorun olabilir. Fakat Supercharger istasyonlarında uygulanan teknoloji sayesinde şarj süreleri iyileşiyor.
Supercharger V3 ve V4 istasyonlarında halihazırda kullanımda olan yenilik, doğrudan şarj cihazından gelen değiştirilmiş akıma dayanıyor. Bu sayede içerideki pil hücrelerinin ısınmasına olanak tanıyor. Bu değişikliğin Tesla’nın Model 3 ve Model Y araçlarına büyük faydası olacağı vurgulanıyor.
Tesla Supercharger’ın şu anki yöneticisi Max de Zegher’e göre bu entegre teknoloji, şirketin genellikle LFP pillerle donatılmış araçlarını şarj ederken daha fazla zaman tasarrufu sağlıyor. Zegher, şarj sürelerinin normalden dört kata kadar daha hızlı olabileceğini açıklıyor.
Tesla Cybertruck görmesin: Volvo pickup gerçek mi?
Volvo pickup modeli gerçek olabilir mi? Konsept tasarımlar sosyal medyada büyük ses getirdi.Bununla birlikte bu çözümün uzun süredir kullanımda olan geleneksel ön koşullandırmanın yerini almak üzere geldiğini ancak yükleme süresini en üst düzeye çıkarmak için mevcut formatla sinerji içinde çalışmayı başardığını da vurguluyor.
Daha kısa yolculuklarda veya daha soğuk iklimlerde, geleneksel ön koşullandırma genellikle sürücü şarj istasyonuna ulaşmadan önce hücreleri yeterince ısıtmıyor. Fakat bu durum mevcut çözüme göre değişiyor.