İnternet

    Tim Berners-Lee’nin kodlarında hata tespit edildi

    Bilinen internetin babası olan Sir Tim Berners-Lee, kaynak kodlarını NFT olarak satışa çıkarmıştı. Ancak kodlarda bir hata tespit edildi.
    Tim-Berners-Lee

    Sir Tim Berners-Lee tarafından yaratılan World Wide Web‘in (www) kodları, geçtiğimiz günlerde Sotheby’s aracılığıyla NFT olarak satıldı. Ancak 5,4 milyon dolarlık açık artırmanın reklamını yapmak için kullanılan ve orijinal kaynak kodunu gösteren bir videoda kodlama hatası tespit edildi.

    Söz konusu açık artırma, kaynak kodunun zaman damgalı dosyalarını ve bunun yazılığı animasyonlu bir videoyu içeriyordu. Ancak güvenlik şirketi F Secure’dan Mikko Hypponen, “<” ve “>” sembollerinin HyperText Markup Language‘a (HTML) “&lt; &gt;” olarak çevrildiğini söyledi.

    Tim Berners-Lee hatayı kodları korumak için yapmış

    Hatayı fark eden araştırmacı, olayın basit bir hatadan ibaret olduğunu söyledi. Araştırmacı, “Bu bazen kodu korumak için kasıtlı olarak kullanılan bir taktiktir. ‘Kaçma’ olarak da bilinir. Ancak bu durumda yanlış yapılmış gibi gözüküyor. Tıpkı yanlış basım hatası olan bir posta pulu gibi” ifadelerini kullandı.

    Hypponen ayrıca, kimliği belirsiz bir alıcıya satılan NFT için şahsen teklif vermediğini de sözlerine ekledi.

    Öte yandan web sitesi yaratıcısı Mark O’Neill, videoyu kim yaptıysa, orijinal metin dosyasını HTML’e dönüştüren bir program aracılığıyla çalıştırdığını söyledi. O’Neill, “Sotheby’s için utanç verici ancak kimsenin orijinal koda aynı şeyi yapmadığına inanıyorum” dedi.

    23 Haziran’da 1000 dolarlık bir açılış teklifiyle başlayan açık artırmanın gelirleri, Sir Tim Berners-Lee ve eşi tarafından seçilmiş hayır kurumlarına gidecek.

    Henüz yorum yok İlk Yorumu Yaz
    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    Yorum Yaz

    SDN Network
    Exit mobile version