Türkiye’nin yerli elektrikli otomobili T10X’i üreten, mobilite alanında hizmet veren ve küresel teknoloji markası olma hedefinde Togg, Avrupa’nın en büyük startup ve teknoloji etkinliği VivaTech’te bir kez daha start-up ekosistemiyle bir araya geldi.

Togg, Avrupa hedeflerini pekiştirdi!

Togg, geçtiğimiz yıllarda Avrupa pazarına da gireceğini ve Türkiye’de göreceği ilgiyle birlikte kazanacağı ivmeyle 2024 sonunda giriş yapmayı planladığını açıkladı. Bu hafta da Avrupa’nın en büyük startup ve teknoloji etkinliği VivaTech’te konuşan Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş, sürdürülebilir mobilite ekosisteminde start-up’ların geliştirdiği inovatif teknolojilerin kritik rol oynadığını belirtti.

Erişilebilir ve kullanıcı odaklı bir mobilite ekosistemi oluşturmak hedefiyle yola çıkan küresel teknoloji markası Togg, geçen yıl ilk kez katıldığı Avrupa’nın en büyük startup ve teknoloji etkinliği VivaTech’te bu yıl da yerini aldı.

ABD Büyükelçisi’nden Togg açıklaması: Türkiye, yerli otomobiliyle geleceğe güvenle ilerliyor

ABD Büyükelçisi’nden Togg açıklaması: Türkiye, yerli otomobiliyle geleceğe güvenle ilerliyor

ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu, ülkenin bağımsızlığının 247’nci yıl dönümünü İstanbul'da kutladı. Etkinlikte yapılan Togg açıklamaları dikkat çekti.

Etkinlik kapsamında “Mobility and Innovation Park by Togg” ve “Discovery Stage by Togg” alanlarında katılımcılarla bir araya gelen Togg, start-up’ların mobiliteye dair inovatif ürün ve hizmetlerini diğer katılımcılarla paylaşmasına destek oldu.

Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş, VivaTech’te düzenlenen “Mobilite Önemlidir: Şehirler nasıl daha yeşil ve akıllı hale getirilir?” başlıklı panelde yaptığı konuşmada “Dünyanın sürdürülebilirliğe ihtiyacı var. Kullanıcılar da bunu bekliyor ama aynı zamanda işletmelerin rekabet gücü için de sürdürülebilirlik gerekli” dedi. Togg’un “doğuştan sürdürülebilir” bir marka olduğunun altını çizen Karakaş, şunları söyledi: 

“Otomotiv endüstrisi hızla dönüşüyor. Mobilite ekosisteminde kesintisiz bir kullanıcı deneyimi sağlamak için akıllı mobilite cihazlarının dijital çözümler ve temiz enerji çözümleriyle entegre olduğu kapsamlı bir yaklaşıma ihtiyaç duyuluyor.

Biz sürdürülebilirlik yolculuğumuzda yeni teknolojiler geliştirirken, start-up’larla güçlü iş birlikleri yapıyor ve bu iş birliklerini çok önemsiyoruz çünkü mobilite ekosisteminde start-up’ların geliştirdiği inovatif teknolojiler kritik rol oynuyor.

Kullanıcılara konforlu bir mobilite deneyimi yaşatacak akıllı enerji çözümleri, akıllı şehirlerde akıllı yaşam çözümleri ve yeni mobilite hizmetleri konusunda start-up’larla iş birliklerimizi artırarak sürdürmeye kararlıyız.

Farasis Energy ortaklığında kurduğumuz Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri, ‘Temiz enerji depolama çözümlerini yaygınlaştırarak dünyayı yaşanabilir kılma’ vizyonuyla hareket ediyor. Aynı zamanda yüzde yüzüne sahip olduğumuz Trugo markamızla yenilenebilir kaynaklardan elde edilen enerjiyi kullanarak şarj hizmeti sunuyoruz. 2030 yılında karbon nötr olma hedefimiz var.”