Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) yerli otomobil üretimi çalışmalarını Gemlik Tesisi üzerinde yürütüyor. Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell, Zorlu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 25 Haziran 2018’de kurulan şirket, 2022 yılında elektrikli aracını piyasaya sürebilmek için hazırlıklarına devam ediyor.
Tesis hakkında yeni bilgileri düzenli aralıklarla sosyal medya hesabından paylaşan TOGG, bugün bir video daha yayınladı. “Bizi izlemeye devam edin” mesajıyla yerli otomobil tutkunlarının merakını artıran şirket; montaj tesisinden enerji tesisine, su işleme tesisinden arıtma tesisine varana kadar bütün çalışmalarda gelinen son durumu açıkladı.
Devrim’den TOGG’a Türkiye’nin otomotiv tarihi
Türkiye için adeta bir macera halini alan yerli otomobil, Devrim'den TOGG'a sancılı bir süreç oldu. İşte Türkiye'nin otomotiv serüveni.TOGG Gemlik Tesisi planlandığı gibi ilerliyor
Paylaştığı videoda “Gemlik tesisimizdeki çalışmalar planlarımız doğrultusunda ilerliyor” diyen Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu; Boya Tesisinde 105 adet çelik kolon dikildiğini aktardı. 4 bin 400 ton çelik montajının da yapıldığı bilgisini paylaşan şirket, 450 metre kare çatı sandviç panel montajının da tamamlandığını aktardı. Ek olarak 2 bin 400 ton demir bağlandığı ve 20 bin 600 metre küp beton döküldüğü ifade edildi.
Gövde Tesisine ilişkin detaylar hakkında da bilgi veren TOGG, 252 adet prefabrik kolon montajının tamamlandığını açıkladı. Bununla birlikte 2 bin 300 ton çelik montajının yapıldığının altını çizerken, 7 bin 299 ton demir bağlandığını ve 44 bin 500 metre küp beton döküldüğünü kaydetti.
En önemli kısımlardan Montaj Tesisine değinilen 1 dakikalık videoda; 340 adet prefabrik kolon montajının yapıldığı belirtildi. 3 bin 600 ton çelik montajının da tamamlandığı bildirildi. Ayrıca 65 bin 500 metre küp beton döküldüğü eklenirken, 8 bin 900 ton demir bağlandığı bilgisi bizlerle paylaşıldı.
Enerji, Su İşleme ve Arıtma Tesisi ne durumda?
Enerji Tesisi:
- 1.425 ton demir bağlandı
- 9 bin 628 metre küp beton döküldü
- 400 metre kare duvar işi yapıldı
Su İşleme Tesisi:
- 1.800 metre küp beton döküldü
- 360 ton demir bağlandı
- Giriş binası:
2 bin 100 metre kare temel yalıtımı yapıldı
2 bin 800 metre küp beton döküldü
520 ton demir bağlandı
Arıtma Tesisi:
- 1.100 metre kare temel yalıtımı yapıldı
- 250 metre küp beton döküldü
- 150 ton demir bağlandı
- Çevre duvarı: Betonorme perde işleri tamamlandı
Tanıtımlarda kullanılan müziğin composerına nasıl bir sipariş verdiler acaba? Operasyon filmi müziği gibi arkada çalıyor sürekli sanki savaşa gidiyoruz.
Onuda sana soracaklardı kusura bakma, başka kusur var mı hz efendi
video izle adamı dellendirmeyin herkes bu ülkede eleştirmen olmuş,
anlamadımki cesaret hapı nerden geliyo
Bu kadar detay varsa kalem kalem ton ton biryerlerde eksik veya bitiş zamanında gecikme var demekki.
Beton gördükçe kafayı yiyorum artık. Kafalarında başka da bir şey yok gibi.
sorun o değil, siz mimarul muntazam olduğunuz için onada karşısınız ne koysunlar ahşap mı
ağaçmı kessinler, gidin aşınızı olun sağlıklı görünmuyorsunuz, evde dura dura
bişey üret me üretmeye, cem dizdar gibi filozof olmayı denemeyin, çalışınnnnnnnnnnnn destek olun.
klavye dedikoculuğu yapmayın.
Anonim beton değil o fabrika ülkemizde üretilecek araba fabrikası. Şuan resmen 10 yaşındaki çocuğa anlatır gibi anlattım. Acaba sen gerçekten o yaşta buralarda gereksiz yorum yapanlardan mısın?
Araba nerde ? Betondanmi imal edeceklermis 🙂
yok kreç kullanacaklar mücit bey sana da çip hediye edecekler
Arabayı İtalyanlara yaptırcaz bu tesis de süs ve görüntü olsun diye beton olarak dikiliyor tugay