Chrome, Edge ve Firefox gibi tarayıcılara 2019 yılında gelen Tone Detector uygulaması, artık mobil işletim sistemlerinde de kullanılıyor. Uygulama daha net e-postalar, mesajlar ve sosyal medya gönderileri için kullanıcılara yardımcı oluyor. Örneğin Grammarly klavyenizdeki yeşil “G” simgesine dokunarak yazının resmi bir dille mi yoksa samimi bir dille mi yazılmış olduğunu anlayabileceksiniz.
Tone Detector, Grammarly Online Editor programının temelini oluşturuyor.
Tone Detector yazıdaki duyguyu anlayabiliyor
Acil bir işiniz varken duygularınızı bir metin veya özel mesaj yoluyla ifade etmede sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bu nedenle Grammarly’nin iOS ve Android klavyesi artık markanın kullanışlı Ton Algılayıcısına sahip.
Our tone detector is now available on the Grammarly Keyboard for all messages over 150 characters! 📲
We're 🤝 confident 🤝 you'll love it. Try it out today!
iOS users: https://t.co/7OB66T7PQU
Android users: https://t.co/hjRJzyx3dx pic.twitter.com/oE4S4AkLb0— Grammarly (@Grammarly) March 18, 2021
Tone Düzenleyicisi, yazının okuyuculara hangi duyguyla yazıldığını anlayabiliyor. Bunun için cümle yapısı, kelime seçimi ve noktalama gibi faktörleri analiz ediyor. Ancak metninizin çok kısa olmaması kaydıyla bu özellik çalışıyor. Bu nedenle kısa metin mesajlarını yazarken özellik devreye girmiyor. Dolayısıyla mesajlarınız ne kadar uzun olursa sistem o kadar kolay bir şekilde duygularınızı algılıyor.
Tone Klavyesi, kullanıcıların herhangi bir metin parçasını yazarken tonlarını, netliğini, dilbilgisini ve kelime dağarcığını geliştirmelerine yardımcı oluyor. Uygulama, içerisindeki yapay zeka ile kullanıcının yazım tonunu analiz ediyor. Bu sayede mesajınızın okuyuculara istediğiniz duyguda aktarmak için size çeşitli öneriler sunuyor.
Tone algılama özelliği, 150 karakter ve üzeri metinlerde etkinleşiyor
Öte yandan yazdığınız metni çok kısa tutmamanız gerekiyor. Sadece 150 karakter ve üzerindeki uzunluğa sahip metinlerde algılama özelliği devreye giriyor. Bunun nedeni çok kısa olan metinlerdeki duyguları anlamanın zorluğundan kaynaklanıyor. Dolayısıyla metin ne kadar uzun olursa duygular o denli açığa çıkmış oluyor. Bu özelliğin devreye girmesi hususunda geliştirici ekibin tweet gönderisine ulaşabilirsiniz.
Tone Editor’ü kullanmaya başlamak için Grammarly Keyboard’u (Android ve iOS) en son sürümüne güncellemeniz gerekiyor. Yeni özellik, tüm ücretsiz ve premium Grammarly kullanıcıları için mevcuttur.