Katı hâl batarya teknolojisi, sıvı bazlı elektrolit kullanan lityum-iyon pillerden daha güvenli ve güvenilir kabul edildikleri için elektrikli otomobiller için bir sonraki önemli adım olarak kabul ediliyor. Tüm bu avantajlarına rağmen katıl hâl bataryaları üretmek ise bir o kadar zor ve maliyetli. Ancak teknolojinin gelişmesi ve elektrikli otomobil sayısının artması ile şirketler bu konuda daha fazla yatırım yapmaya başladı.
Toyota yeni bir katı hâl batarya geliştiriyor
Katı hâl bataryalara yatırım yapan en büyük şirketlerden bir tanesi de Toyota. Elektrikli otomobillere geçiş sürecini hızlandıran Japon üretici, yeni batarya teknolojisi ile elektrikli otomobillerin menzil sorununu ortadan kaldırmak istiyor.
Toyota, sonunda 1.199 kilometre menzil sunabilen ve 10 dakikada tamamen şarj olan bir katı hâl batarya teknolojisi için çalışmalara başladıklarını açıkladı. Japon otomobil üreticisi dün yaptığı açıklamada, hem katı hâl hem de sıvı bazlı pillerin üretim sürecini basitleştireceklerini, böylece ağırlık, boyut ve maliyetleri yarı yarıya azaltacaklarını belirtti.
İkinci el otomobil fırsatçılarından yeni hamle: Fiyatlardan 2 sıfır attılar!
Fırsatçılar dur durak bilmiyor! Şimdiyse ilan fiyatlarından sıfır atma çözümünü buldular. İşte ikinci el otomobil fırsatçıları...Geçtiğimiz günlerde odağını elektrikli araçlara yönlendireceğini açıklayan Japon firma bu konuda oldukça iddialı görünüyor. Katı hâl bataryaların üretimini lityum iyon pillere göre daha kolay hale getirebileceğini iddia eden marka, 2025’te bu bataryaların üretimine geçmeyi planlıyor.
Japon üretici, 2026 yılından itibaren yeni tanıtılacak modellerinde katı hâl bataryalardan faydalanmayı planlıyor. Şirket ayrıca daha az bileşene sahip daha hafif, daha az karmaşık arabalar sayesinde 2028’den sonra 1.450 kilometrenin üzerinde menzil sunabilen gelişmiş bir katı hâl batarya üretebileceklerini de ifade ediyor.
Bilindiği gibi elektrikli araçlar özellikle şehirler arası yollarda azalan menzilleri ile kullanıcılar için büyük sıkıntı yaratabiliyor. Toyota ise yeni batarya teknolojisi ile elektrikli otomobillerin menzil sorununu büyük ölçüde çözebilir. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.
Güzel
Bence yaparsa toyota yapar diyorum yıllardan beri toyota kullanıcısı olarak
Üstün Japon teknolojisi…
Yaparsa Toyota yapar 😏
Bu olursa o zaman gorun içten yanmalıların halini
Yağ filitresi ,yağ vb.ciddi bir kirliliğin önüne geçilecek gezeğeni biz mahvettik oda intikamını alıyor🤔
Güzel kardeşim atık pilleri nerede nasıl depolama veya imha etmeyi düşündüklerini bi araştır istersen.
Bu işi yaparsa zaten japonlar yapar
700 km ve üzeri tüm elektrikli araçlar tutulur. Şarj süresi de çok önemli, bir yemek veya kahve molası kadar olursa mükemmel olur. Çalışmalara başlayanlara ve destek verenlere kolaylıklar diliyorum.
Toyota bu konuda Geç kaldı Umarim yaparlar Yaparsa Toyota yapar.
2022 model toyota crolla 1.5 dream mülki drive S model aracına en azından hibit yada elektrikli sistem yaptırmak istiyorum.
Yaparsa Toyota yapar
Bu teknoloji ile anlıyoruz ki fosil yakıtlı araçların tarih olması çok uzaklarda değil adamlar dedilerse yaparlar..
o teknoloji gelene kadar elektrikli araba almam.. hoş , yarın gelse yarın da alamam ya neyse.. Allah büyük nasip eder elbet. hepimize nasip etsin.amin.
Teknolojiye yatırım yapan ve ARGE çalışmalarına önem veren firmalar kesinlikle çok iyi yol alacaktır.Başaracaklar.başarı akıllı olanındır.
Bilimin sonu yok o yüzden elektirikli araçlarında km sorunu olmamalı yola devam toyota.
Normal otomobillere bile zor ulaşiyoruz elektrikliler coooook pahali bize ulasilir olmasinin onunde50 yil var.eger dunyayi karbon salinim batakligindan kurtarmak istiyorlarsa mevcut otomobilleri ekonomik olarak elektrikli donusturmenin yolunu bulsunlar yoksa ne dunya nede insanlar bundan hakkiyla faydalanacak
Eğer geliştirilen pil pahalı ve az bulunan malzemelerle yapılıyorsa üstelik bir de pil kümesindeki pillerin hepsi aynı özellikte değilse (yani bazılarının hızlı ısınma sorunu olacaksa) bu iyi bir ürün olmaz.
Toyota hidrojen teknolojisi (FC) konusunda en çok yatırım otomotiv şirketi. Önümüzdeki 15-20 yılın HFCV için çok parlak geçeceğine inanıyorum.
Böyle bir şey gerçekten yapılırsa elektriklilerin önündeki engel kalkmış olur. Ama çok zor, görmeden inanmam. Bi de doğru olsa bile pilin ömrü de önemli, 2-3 yılda bir değiştirmek gerekecekse olmaz.
😁 bu hep haberi yapılan ama gerçekleşmeyen hurafe bilgi
Bence zor Toyota reklam yapıyor
Yakında 5 bin km 10 bin km menziller açıklanırsa şaşırmayım
Japon hayranları yorum yapmış ki bende severim japonlari ama Önder Yol zaten verimli batarya yaptı araçta yaparım diyor dünyanın ilk elektrikli traktörünü yaptı biraz kendi milletimizi övün haber yapın Önder yol a yol verilmedi araba yapamadı ama çin hükümeti ise hemen anlaştı şuanda orada yapıyor kimse bilmiyor yaparsa japon yapar hayranları birazda kendi degerlerinizi araştırın siz de admin bey sizde Önder hocayı haber yapın
Önder Yol şu an devlet desteği ile elektrikli traktör üzerine çalışıyor
Chr hibrit kullanicisi olarak bekliyoruz
Sakıp aga rahmetle uyu
Onlar düşündüyse bizde yaparız…
Toyota bir numara
Yüksek voltaj ile şarj olsun
Bileşik ile kondansatör birlikte kullanılsın
Atomlar şarj olurken A dan B ye geçsin
Deşarj olurken B den A ya geçsin
Toyota yaparsa yapar,hilesiz,sağlam ve uzun ömürlü tüketici dostu Toyota.
Yaparsa Toyota yapar,ilk hibrit teknolojisi de Toyotanın eseri,hem uzun ömürlü hem sağlam,hem de tüketici dostu Toyota
Toyota bu konuda çok başarılı sürekli gelişim devam ediyor
Toyota yapar
500 600 km menzilli araçların gelişimine harcadıkları parayı çıkartmadan bu uzun menzilli leri piyasaya sürmezler..
Önce Çinlileri bi gec de sonra konuş toyota Çinli firma zaten 1000km menzili yapti japonlar nal topluyor artik.:))))))
Yaparsa Toyota yapar 😁. Daha önce duymamıştım. Ama yaparsa alırım
Türk mühendisleri de bunu yapar inanıyorum alahın izniyle
Helal derim. Toyota Yapar….
Uzun yıllar Toyota kullanıcısı olarak Toyota yaparsa en iyisini yapar
Radyoaktif pillerle binlerce yıl çalışacak piller duyurulacak yakında
Çok güzel olur malesef bizim gibi garibanlara hiç faydası yok
Zamana ihtiyaç var
Petrolün papucunu dama atacak teknoloji henüz gözükmüyor
Yaparsa bu işi ilk önce Japonlar yapacak inanıyorum.
Venoma benziyorlar.
Bu işin mimari zahden onlar daha iyisini yapacaklar kuskus güzel ülkemde de maalesef iyi eğitimli gençlerimiz ülkesini terketiyor içimiz açıyor.
Elektrikli araçlarda en büyük sorun maalesef batarya hücrelerinin garanti sonrası fiyatlarının çok çok yüksek olması. Neredeyse araç bedeli kadar pil hücresi bedeli ödeniyor. Elektrikli araç alırken mutlaka bu handikapları gözönünde bulundurmak gerek.
Üzerine gidilirse demekki bazı şeyler olabiliyormuş.
batarya yerine kendi kendini şarj yapan araba uretseler daha güzel olurdu bence
Toyota açıkladıysa yapar
Ne olacak bizim şahin çöpemi gidecek simdi
Yaparsa Toyota yapar,
Katihal bataryalarının üretim maliyeti daha ucuz ve daha az yer kaplıyor
Siz en iyisi telefon tanıtmaya devam edin
Evet beklediğimiz güzel haber menzil sorunu olmamalı elektrikli araçlarda