Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen InMerge Innovation Summit’e katıldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Shahmar Movsumov, Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanı Rashad Nabiyev, Tesla’nın kurucu ortağı JB Straubel ve diğer önemli isimlerin de katıldığı etkinlikte Trendyol, 1-2 Aralık tarihlerinde bölgenin lider e-ticaret şirketi olma hedefini vurguladı. İşte detaylar…

Trendyol, Avrupa’ya açılıyor! İşte yeni rotası

Trendyol Grubu CEO’su Erdem İnan, Azerbaycan pazarındaki başarılarını değerlendirerek, “Azerbaycan’da 1,3 milyon müşteriye ve 6,3 milyon siparişe ulaştık. Teknolojik altyapımız ve pazarlama çalışmalarımızla daha iyi sonuçlar elde edeceğimize inanıyoruz” dedi. Ayrıca yurt dışı açılım stratejisi kapsamında 2024 yılında Doğu Avrupa pazarına açılacaklarını ve bu kapsamda Romanya, Yunanistan, Macaristan ve Çekya’ya odaklanacaklarını açıkladı.

Trendyol’un Doğu Avrupa’daki hedefi 2024 yılı sonunda 2 milyon aktif müşteriye ve 4 milyonun üzerinde siparişe ulaşarak 350 milyon dolarlık bir ticaret hacmi oluşturmak. İnan, bu pazarda öncelikli olarak Romanya, Yunanistan, Macaristan ve Çekya’ya odaklanacaklarını, daha sonra ise Polonya, Slovakya ve Bulgaristan gibi ülkelere genişleyeceklerini belirtti.

Trendyol’dan TB2 ve Akıncı’nın geliştiricisi Baykar’a övgü!

Trendyol’dan TB2 ve Akıncı’nın geliştiricisi Baykar’a övgü!

Adem Metan, Trendyol Grup Başkanı Çağlayan Çetin ile gerçekleştirdiği röportajda birçok bilinmeyeni sordu.

Erdem İnan, Azerbaycan’daki işbirlikleri ve başarılarından örnekler vererek, Trendyol’un Azerbaycan’daki e-ticaret ekosistemini geliştirme ve dijital uçurumu kapatma misyonu doğrultusunda PASHA Holding ile işbirliği yaptıklarını ifade etti.

Ayrıca, Azerbaycanlı KOBİ ve zanaatkarların el emeği ürünlerini Trendyol platformuna dahil ettiklerini ve bu ürünleri Almanya ve Körfez ülkelerindeki müşterilere sunmayı hedeflediklerini söyledi.

İnan, Trendyol’un yurtdışındaki başarısının Türkiye’deki üreticilere ve esnaflara kendi ürünleri ile markalaşma ve ihracat yapabilme yeteneği kazandırdığını belirterek, 2023 yılında 3 milyon müşteri ve 12 milyon sipariş hedeflediklerini ifade etti.

Ayrıca, 2022 yılı başından bu yana 51 binden fazla satıcının ihracat yapmasına aracılık ettiklerini ve 2024 yılı sonunda 10 milyar dolarlık e-ihracat hacmine ulaşmayı hedeflediklerini vurguladı.