Ülkemizde e-ticaret dendiğinde, akla gelen ilk isimlerden biri kuşkusuz Trendyol oluyor. Türkiye’nin en büyük ticaret platformlarından biri olan site, özellikle pandemi döneminde rekor üstüne rekor kırıyor.
Çinli Alibaba Group’dan yeni bir yatırım alan yerli e-ticaret sitesi, ulaştığı değer ile adeta dudak uçuklattı. Webrazzi’den Arda Kutsal’ın haberine göre Trendyol, Türkiye’nin en değerli şirketi oldu.
İngiltere dijital para çalışmalarını başlattı
İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, İngiltere Merkez Bankası (BoE) ve Hazine'nin dijital para birimini değerlendirmek için görevlendirildiğini açıkladı.Trendyol, bir yılda değerini üçe katladı
Son gelen bilgilere göre, Alibaba‘dan 330 milyon dolarlık yeni bir yatırım alan alışveriş platformu, değerini 11 milyar dolara çıkardı. İki şirket, ortaklığını ilk açıkladığında takvimler 2018′i gösteriyordu. O zamanlar bir milyar dolarlık değeri olan Trendyol, iki sene içerisinde değerlemesini 3.75 milyar dolara yükseltmeyi başardı. Pandemi ile rekor yükseliş yaşayan şirket, bundan sadece bir sene sonra değerini üçe katlayarak, 11 milyar dolara ulaştı.
Tabii ki bu para karşılıksız gelmiyor. Yapılan her yatırımda Alibaba, yerli e-ticaret sitesinden belli bir hisse elde ediyor. Son gelen 330 milyon dolar, Çinli şirkete yüzde 3’lük hisse kazandırdı. Son değişimin ardından Alibaba’nın Trendyol’daki toplam hissesi yüzde 86.50‘ye yükseldi. Kalan hisseler ise, şirketin kurucu ortakları tarafından paylaşılmış durumda. Demet Mutlu yüzde 6.96, Evren Üçok yüzde 5.55, Begüm Tekin yüzde 0.78 ve Zeki Güçlü Kaya ise şirketin yüzde 0.21’ine sahip.
Pandemi yaradı
Trendyol’un son dönemdeki yükselişinin asıl sebebi ise Covid-19. Pandemi nedeniyle eve kapanan insanlar, beklenilenin aksine paralarını elde tutmak yerine alışverişe harcadı. Açıklanan raporlara göre şirket, 2020 yılı içerisinde 347 milyon adet ürün satışı gerçekleştirdi. Bu neredeyse günlük 1 milyon ürün anlamına geliyor. Platformda neredeyse yüz bin işletme ve bir milyondan fazla bireysel satıcı bulunuyor.
Sadece e-ticaret ile yetinmeyen Trendyol, alternatif sektörlere de girerek karlılığı maksimumda tutmayı planlıyor. Şirket, Getir ve Banabi’nin başarısının ardından yiyecek sektörüne de giriş yaptı. Hızlı market ve yemek bölümünden, kullanıcıların gıda ihtiyaçlarını gidermesine de yardımcı oldu. İkinci el sektörüne de el attı. Burada kullanıcılar, sahip oldukları ikinci el eşyaları satarak gelir elde edebiliyor.
Kalite olarak Hepsiburada ve Amazon Türkiye kadar olamadı ಠಿ_ಠ
En iyisi N11 bana göre
dolandırıcılar en iyi değildir karşim
Trendyol iletişim sorunu yaşanan ama çeşitli ürünleri uygun fiyata satan bir yer. n11 çok başarılı her konuda.
Toplu olarak satın alınan ürünü iptal eden amatör bir firma
Amazon’u tek geçerim.
Amazonun eline su dökemezler
Amazon olmayan telefonu sattı, en sonunda siparişimi iptal ettirdi.
Kesinlikle Amazon ve Hepsiburadanın gerisinde.
Hepsiburada da ambalajı açılmış kulaklık gönderdi, hijyen ürünü diye iade kabul etmedi, olay tüketici hakem heyeti ile lehime sonuçlandı
trendyolun guvenli alisveris sistemi ve kullaniya aninda cozum bulabilan canli asistan sistemiyle turkiyede trendyolun ustune tanimam. buyumeyi hak ediyor. 100 milyar barajini gormesi dilegiyle
Sen bide amazonu gör trendyolcu arkadas
tredyoldaki mağazalar sahte ürün satıyor ama trendyol kılını kıpırdatmıyor. Sadece alacağı komisyona bakıyor.
Binde 0.0001 hissede biz alsaydık İyi olurdu
Hepsiburada çok daha iyi bence.
Ee trendyol çinlilerinmiş arkadaş bu ülkede türklerin olan bi şirket yokmu ya
Çin’den yatırım almak Çinli mi yapıyor?
Şirket hissesinin 86% çinin bilgin olsun
Aynen, kurucuları şirkette geçer sözü kalmamış ki, gitmiş hisseler. Trendyol çin’inmiş baksana..
Keşke bu değerlerini yatırımcıları gibi güvenirlik üzerine inşa edebilselerdi. O yüzden de bu markayı yabancı markalar ile kıyaslamamak gerekiyor.
Tabi kazanır milleti kazıklaya kazıklıya. Siyah istiyorsun beyaz gönderiyor,orijinal marka değil, Çin malı. 5 TL’lik malı 30 TL ye gönderirsen kısa zamanda böyle zenginleşirsin.
Amazonun üzerine tanımam tamamen müşteri odaklı üç kuruş fazla veririm amazondan alırım.
Özellikle defolu,kozmetikte sahte ve tarihi gecmiş tüm ürünler Trendyolda satılıyor.
Orjinal olmayan sahte ürünler satılıyor ve insan sağlığı ile oynanıyor. Trendyol sadece paraya bakar
Niye çinlilere sattınız o kadar hisseyi Türk şirketi sayılmaz ki artık bıhtık şu Çinlilerin
Eskiden insanlar az kullanılmış eşyalarını ihtiyacı olanlara verirlerdi. Ama kapitalizmin çomarı Trendyolun Dolap uygulaması yüzünden insanlar nerdeyse çöp durumdaki eşyalarını bile satmaya kalkar oldu. Tabi bu durum şirketin zerre umrunda değil çünkü kendisi aldığı %10 komisyona bakıyor. Nerde az kullanılmış giysisini eşyasını komşusuna veya muhtaç insanlara veren Türk insanıııı, nerde çöpünü bile Dolap uygulamasından satmaya çalışan Türk insanı
Milletin kart ve kisişel bilgilerini çaldırarak mı?
Amazon ve Hepsiburada nın oldukça gerisindeler. Dışarıdan yatırım almaları oldukça güzel ayrı konu.
Amazon Türkiye kadar iyi değil
Amazon ve Hepsiburada dışında ki sitelerden alışveriş yapmıyorum. Mümkünse satıcının Hepsiburada ve Amazon olmasına dikkat ediyorum. Trendyol dan iki sefer alışveriş yaptım ikisinde de sipariş verdiğim ürün yerine başka ürünler geldi. (200 TL ateş ölçer sipariş verdim, 50 TL lik ateş ölçer geldi)
Çinliler para kokusu almadığı şirkete yatırım yapmaz
Çin kendine yatırmış zaten parayı
amazon com tr . forever 🙂
olumsuz yorumları yayınlamıyorlar… ürün özelligi kısmı yok gibi… vasat bir site…
O “değerli” şirket elemanına hiç değer vermeden çalıştırıyor. Bu pandemi döneminde işten çıkarıyor. Hak mıdır reva mıdır? Yazıklar olsun
Zaten hakkında bir güzel yorum okumadım ve şaşırmadım da. Neye göre kime göre değerli? Tartışılır