Otaş’ın 2 yıldır ödemediği borçlar nedeniyle alacaklı bankaların, Türk Telekom yönetimine ortak olmaya hazırlandığını bu yılın başlarında sizlere duyurmuştuk.
Türk Telekom’un yüzde 55’lik hissesi 2005 yılında 6 milyar 550 milyon dolara 21 yıllığına Otaş’a kiralanmıştı. Oger Telecom grubu şirketlerinden Otaş, bu hisseleri teminat olarak göstererek bankalardan 2013 yılında 4.7 milyar dolar kredi aldı.
Türk Telekom hisseleri için Rekabet Kurumu’na başvuru yapıldı!
Ancak, grubun sahibi olan Hairiri ailesinin son yıllarda yaşadığı ekonomik zorluk nedeniyle borçlar ödenmemeye başladı. Bankaların krediyi yeniden yapılandırma sürecinde teminat hisselere el koymayı düşündüğü uzun süredir konuşuluyordu.
Bu kapsamda Rekabet Kurumu’nun internet sitesi üzerinde yapılan duyuru ile Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası‘nın, Ojer Telekomunikasyon’a ait Türk Telekom‘un yüzde 55’lik hissesini devralmak için başvurduğu açıklandı.
” Ojer Telekomünikasyon A.Ş.’nin Türk Telekomünikasyon A.Ş.’deki %55 oranındaki paylarının işlem özelinde kurulacak bir ortak girişim şirketi (SPV) aracılığıyla devralınması işlemi ” açıklaması yapıldı. Yani, bu üç banka Telekom’un hisselerini kuracakları bir ortak girişim şirketi aracılığıyla devralacak.
Daha önce neler yaşanmıştı?
290 milyon dolarlık taksitler 2 yıldır ödenmeyince toplam 29 banka, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile masaya oturdu. Bu bankalar arasında Telekom’a 1.5 milyar kredi veren Akbank, 1 milyar dolar veren Garanti Bankası, 500 milyon dolar kredi veren İş Bankası ve diğer 26 banka bulunuyor.
Belirlenen çözüm yoluyla birlikte bankalar, Telekom yönetiminde söz sahibi olacaklar. Ancak, şirketin faaliyetlerinin bu değişimden etkilenmemesi için Telekom yerine Otaş’ın hisselerinin bankalara geçirilmesine karar verildi.
Haraç mezat araplara verdikleri telekomun borçlarını yine halka mal etmeseler bari
Tamamen yok olsa keşke
Telekom enkazı bankalara zorla itelendi gözüküyor. Bankalar bunu karlı hale getirmek için çok çalışmak zorunda. Öncelikle beceriksiz yönetimden başlar ve muhtemel çalışan sayısını çok ciddi oranda azaltır. Rakipleri çok daha karlı ve az, öz, yetkin kadrolarla çalışıyorlar. Ciddi yöneticiler ile bu iş yapılır. Sonuçta yıllarca vergilerimizle yatırım yaptık beceriksiz hain yönetimlerle çar çur edildi telekom.
Vodafone dan daha iyisi yok.
Paketlere zamcık yolda anlaşılan
Köylerdeki tüm kablolar çalınmış, telekom hizmet vermiyor çoğu köye
Bedavaya verdik yetmedi, 5 kuruş para ödrmedikleri gibi üstüne bir de gelirleri hisseleri teminat gösterip dünyanın borcunu yaptılar. Yetmedi her sene karı cebe attılar. İhalenmim veriliş şekli nedeniyle ülkede telekominasyonun gelişmesinin önünde en büyük engel olması da cabası. Tez zamanda yom olup gider inşallah.
Garanti Bankası aldıktan sonra birlikte batıp yok olurlar umarım.
Satın alan araplar Türk Bankalarından aldığı krediyi ödeyemeyince bankalar TTkom a el koydu diyemiyorsunuz Devletin en çok kar eden kurumlarını böyle çar çur ediyorlar babamın malı gibi satarım diyen kanserden sürünüyor belki geberdi bizim paramızla bizim malımızı satın alan araplar da defolup gittimi bilinmez ama onlarada kalmadı kimseye kalmaz Türkiye bunlarada kalmayacak göreceksiniz
İş bankası Avea yı satmıştı şimdi pay sahibi tekrar olacak ne kadar manidar
Başına turk. net in ceo su gelsin, Türkiye’de internet çağ atlar
Türk Telekom’un kötü imajı çok yıllar öncesine dayanıyor, tekel olduğu zamanlara. O yüzden iki yakası bir araya gelmez diye düşünüyorum bu kurumun.
Sahibi düşünsün çok ta tin😂😂