Turkcell’in, geçtiğimiz eylül ayında duyurduğu yeni sosyal sorumluluk projesi Geleceği Yazanlar’da üye sayısı 10 bini geçti. Projeyle, Türkiye’nin genç ve dinamik nüfusunun mobil yazılımcı olmaya yönlendirilmesi ve dünyada her geçen gün büyüyen mobil yazılım geliştirme pazarında etkin bir oyuncu haline gelmesi hedefleniyor.
36 farklı ülkeden üye var
Proje kapsamında, www.turkcell.com.tr/gelecegiyazanlar platformuna, 4 ay gibi kısa bir sürede, Türkiye başta olmak üzere, Kanada, Meksika, Güney Afrika, Çin ve Norveç gibi 36 farklı ülkeden 10 bini aşkın kişi üye oldu.
1.800 başarı belgesi alındı
2 milyonun üzerinde sayfanın görüntülendiği sitede, şu ana kadar 1.800 başarı belgesi alındı. Android, İOS ve Windows Phone eğitimlerini tamamlayıp mezun olanların sayısı ise 217. Platform üzerinden eğitim alan gençler, Android, iOS ve Windows Phone gibi milyonlarca kişi tarafından kullanılan platformlara yönelik mobil yazılımlar geliştirebilecek.
En küçük üye 12 yaşında
Geleceği Yazanlar; 1.600 sayfa eğitim dokümanı, 15.000 satır kod, örnek uygulamalar ve eğitim videoları ile Türkiye’de mobil yazılım geliştirmeye ilgi duyanların buluşma noktası olmaya aday. Sitenin en küçük üyesi 12 yaşında bir ilköğretim öğrencisi, en büyük üye ise 58 yaşında.
Mobil yazılım ekosistemini kucaklıyor
Geleceği Yazanlar mobil yazılım ekosisteminde yer edinmek isteyen herkese açık. Henüz başlangıç seviyesinde olan yazılımcıların bile projeye dâhil olması mümkün. Bunun için tek yapılması gereken www.turkcell.com.tr/gelecegiyazanlar’a üye olmak. Ardından hemen Turkcell Akademi liderliğinde hazırlanan eğitimlere başlanabiliyor.
Eğitim, gelişim ve mentorluk imkânlarının sunulduğu projede, ayrıca ortaya çıkacak başarılı mobil yazılımların çeşitli iş modelleri ile hayata geçirilmesi olanağı ve Turkcell iş ortaklığı fırsatları da sağlanıyor. Geleceği Yazanlar’da ayrıca ulusal çapta düzenlenecek etkinliklerle yazılımcılarla etkileşim sağlanacak.
Üye olmadan takip ettim bir süre. Anlatımları gerçekten çok güzel.
Anlatımları hiçte güzel değil. Felaket! Laf olsun diye oluşturulmuş bir ton sayfa var. Özellikle iOS kısmında. İngilizce bilmesenizde açın internetten ingilizce videoları izleyin burdan öğrendiğinizden daha fazla şey öğrenirsiniz.
@ruz sana katılıyorum. Microsoft açık akademi bunlardan daha güzel. Çok karmaşık ve sıkıcı bir eğitim var. Okumaktan bir süre sonra sıkılmaya başlıyorsunuz. Laf olsun torba dolsun microsoft yapmış biz de yapalım zihniyeti.