Günümüzde başta YouTube olmak üzere Instagram’dan Facebook’a kadar internet platformlarının televizyonun yerini aldığı herkes tarafından kabul edilmeye başlandı. RTÜK’te yayınladığı rapor ile bu durumu doğrulamış oldu.
Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun yayınladığı araştırma, 2006 ve 2018 yılları arasında televizyon izleme alışkanlıklarında yaşanan değişimi gözler önüne seriyor. Bundan 12 yıl öncesine yani 2006’ya baktığımızda günlük televizyon izleme ortalamasının 308 dakika yani 5 saatten fazla olduğu görülüyor.
RTÜK internet yayınları kararı ile neler değişecek?
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bugün itibariyle Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, internet üzerinden yayın yapan platformları denetlemeye tabii tutabilecek.
RTÜK internet yayınları kararı ile neler değişecek?
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bugün itibariyle Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, internet üzerinden yayın yapan platformları denetlemeye tabii tutabilecek.
Türkiye’de televizyon izleme süresi 3 saatin üzerinde
Telefonların sadece görüşme ve mesajlaşma için kullanıldığı o dönemde insanların televizyon dışında gündemi takip etme alışkanlığı yoktu. Daha yakın zamana: 2012’ye baktığımızda ise bu sürenin 234 dakika olduğunu görüyoruz.
2018 yılına gelindiğinde ise günlük televizyon izleme süresi 214 dakika olarak belirlendi. Yani, ülkemizde televizyon izleme ortalaması halen 3 saatin üzerinde. RTÜK bu raporda gençler için özel bir araştırma yapmayı ihmal etmemiş.
Türkiye’de gençlerin televizyona tamamen veda etme noktasına geldiği belirtiliyor. Gençlerin televizyon programlarını akıllı telefon, tablet ve bilgisayar gibi cihazlar üzerinden takip ettiği görülüyor.
Televizyonda en çok izlenen içerikleri haber programları oluşturuyor. Tahmin edilebileceği gibi ikinci sırada diziler yer alıyor. Erkeklerin spor programları ve açık oturumlara, kadınların ise haber ve dizilere ağırlık verdiği belirtiliyor. Türkiye televizyon izleme ortalaması hakkında siz ne düşünüyorsunuz?
internette geçirilen süre hatta interneti geçtim instg. face vb. sosyal uygulamalarda geçirilen saatlere baksınlar bence durum dahada içler acısıdır.
TV bir bağımlılıktı. Aptal kutusuydu. Şimdi yerini başka bir bağımlılık aldı. Üstelik çok daha tehlikeli. Bir önceki yoruma katılıyorum. Tabi ki bu bir genelleme ama belgesel ya da eğitici bir program izlemek yerine saatlerini çalan dizileri, evlendirme programlarını izleyen bir halkımız var. İnternet kullanımı bir o kadar artış göstermiş olmakla birlikte bu da kendini sosyal medya bağımlılığı olarak gösteriyor.
2 yılı geçmiştir sanırım televizyon açmayalı evde. (yaş 30) Netflix’i yada alternatif bir platformu tv ye verip izliyorum.
Donanimhaber den cok daha kaliteli bir izleyici kitlesi var bu sitenin 🙂
Sadece alışkanlık. Gerçekten izlenecek hiçbir şey yok ki. Boş boş çalışıyor
Yaşlılar gün içinde yapacak iş yok diye sürekli evlendirme, yemek, karı koca oyun lar olan programları seyrediyorlar.
Yalama medya,tayo ve tipik kadın programı izlemek istemediğim için TV izlemiyorum.
O kadar çok sansür yaptılar ki haliyle millet ne yapsın.
Para varda insanlar tatile mi gitmiyo
Eskiden karı kız peşinde koşardım, artık onunda tadı kalmadı. Hayat geçiyor