Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, uzay ve uydu çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Varank tarafından Türkiye Uzay Ajansı hakkında yeni bilgiler de paylaşıldı.
ASELSAN’dan GOLED ekran teknolojisi!
ASELSAN ve Sabancı Üniversitesi'nin ortak işbirliği sonucunda önemki bir teknoloji kazanmış olduk. Elmas Projesi kapsamında üretilen GOLED ekran dünyada bir ilk olmayı başardı!Bakan Varank: Türkiye Uzay Ajansı bu yıl içinde kurulacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Türkiye Uzay Ajansı ile uzay teknolojileri alanında ulusal boyutta yapılan çalışmaların koordinasyonunun sağlanacağını ve uluslararası ilişkileri yürüteceğini ifade ediyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 100 Günlük İcraat Programı ile de belirtildiği üzere ajansın bu yıl içerisinde kurulacağının ve teşkilatlanma çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağının altı çiziliyor. Sektörü yönlendirme, koordine etme ve uluslararası ilişkileri tek elde yönetme hedefindeki ajans bu anlamda önemli bir sorumluluk üstlenecek.
Varank ayrıca, uzay sanayinin gelişmesi ve yürütülen projeler ile programa alınan projelerin çoğalmasından dolayı uzay ve havacılık alanında koordinasyon sağlanacak ve ülkenin milli çıkarlarını gözetecek bir yapıya ihtiyaç duyulduğunu vurguluyor.
Bakan, 2000’li yıllardan itibaren uydu teknolojilerinde Ar-Ge çalışmalarına başlandığı ve ilk olarak gözlem uyduları üzerinde yoğunlaşıldığını paylaşıyor. Bu süreçte BİLSAT, RASAT ve GÖKTÜRK-2 gözlem uyduları üretilmişti.
2014 yılı sonrasında ise TÜRKSAT ve İMECE gibi daha büyük ölçekli yerli ve milli uydu projelerine başlanırken, bu alanda uluslararası anlamda bir üst lige çıkıldığına dikkat çekiliyor. İlk milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A ise 2020 yılı sonunda fırlatılarak ise geosenkron yörüngede hizmet verecek. İMECE ise ilk milli ve yerli gözlem uydusu olacak. Uydunun tasarım aşamasında olduğu ve prototip üretimine başlandığı belirtiliyor.
Parçalı Güneş Tutulması için geri sayım!
Bu yılın son tutulma olayı için geri sayım başladı. Parçalı Güneş Tutulması ne zaman? Parçalı Güneş tutulması nedir? İşte tüm bu soruların cevapları.Diğer taraftan TÜBİTAK Uzay bünyesindeki Optik Sistemler Araştırma Merkezi (OPMER)’in de açılışa hazır olduğu ve bu merkezin uzay kalifiye optikler ile ilgili araştırmalar ve üretimler yapacağı açıklanıyor.
2023dw kurulcak
Türkiye için çok geç alınmış bir karar ne yazıkki…
Ayranımız yok içmeye, Atla gidiyoz uzaya
Türkiye hakkındaki önemli gelişmeleri okuyorum seviniyorum, sonra yorum kısmına geliyorum bu insanlara fazla bile diyorum. Ülkesi için önemli olan gelişmelere sevineceğine böyle yermeler anlamsız.
Dunya bildigin mala baglamis durumda. Arkadas dunyamizi yasanabilir bir yer yapalim once. Millet baska yasanabilir gezegenler arama ve oraya tasinma pesinde. Once dunyamizi yasanabilir bir yer yapalim, yetmezse, arariz. Hepimize yeter dunyamiz.