27 Temmuz tarihinde gerçekleşen yüzyılın en uzun tam Ay tutulması yani Kanlı Ay tutulması sonrasında, sıra şimdi de bir Güneş tutulmasında. İşte, 11 Ağustos tarihinde gerçekleşecek olan parçalı Güneş tutulması hakkında detaylar.

Yüzyılın en uzun kanlı Ay tutulması sosyal medyayı sarstı

Yüzyılın en uzun kanlı Ay tutulması sosyal medyayı sarstı

27 Temuz gecesi gerçekleşecek olan kanlı Ay tutulması için geri sayım devam ediyor. Peki, tam ay tutulması saat kaçta gerçekleşecek ve ne kadar sürecek? İşte detaylar.

Parçalı Güneş tutulması ne zaman?

Bu yılın üçüncü Güneş tutulması başta da belirttiğimiz gibi 11 Ağustos tarihinde gerçekleşecek. İlk tutulmanın 15 Şubat ve ikinci tutulmanın ise 13 Temmuz tarihinde gerçekleştiğini not olarak düşelim.

Güneş tutulması, Dünya ile Güneş arasına Ay’ın girmesi ile gerçekleşmesi ile meydana geliyor. Parçalı tutulma ise, Ay’ın Güneş’i kısmen örtmesi sonucu gerçekleşiyor.

Güneş Tutulması

Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ulusal Gözlemevi tarafından hazırlanan 2018 Gök Olayları Yıllığı ile bu yıl 3 Güneş ve 2 Ay tutulmasının gerçekleşeceği paylaşılmıştı. 11 Ağustos tarihindeki parçalı tutulma olayı ise bu yılın son tutulması olacak.

Güneş Sistemi dışında dev manyetik alan keşfedildi!

Güneş Sistemi dışında dev manyetik alan keşfedildi!

Gökbilimciler, Güneş Sistemi dışında dev manyetik bir alan keşfettiler. Devasa boyutta olan mayetik alan bilim insanlarını heyacanlandırıyor.

Maalesef bu gök olayı, bu defa ülkemizden gözlemlenemeyecek. Gözlemlenebilecek ülkeler ise; Grönland, İzlanda, Rusya ve Moğolistan, Kanada’nın kuzeyi ve Çin ile Kazakistan’ın büyük kısmı olacak. Ay tarafından Güneş’in yüzde 75’lik kısmının örtüleceği tutulma, 8:02 ile 11:30 saatleri arasında gerçekleşecek.