Türkiye’nin en köklü şirketlerinden biri olan Türk Telekom, Türkiye Varlık Fonu (TVF) tarafından satın alınıyor. Aslında bir devlet kurumu olan şirket, 2005 yılındaki özelleştirme çalışmaları kapsamında Oger Telekomünikasyon A.Ş.’ye devredildi.
Hisselerin yüzde 55’ini kapsayan bu anlaşma, 6 milyar 550 milyon dolara gerçekleşti ve cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi olarak tarihe geçti. Temmuz 2018’de Oger Telekom’un bankalara olan kredi borcunu ödeyememesi nedeniyle bankalara geçen hisseler, şimdi de TVF’ye gidiyor.
Huawei ve Türk Telekom, 5G için el sıkıştı!
Huawei, 5G projesi kapsamında verimliliği artırmak için Türk ve Brezilyalı operatörlerle iş birliği yapıyor. İşte detaylar...Türkiye Varlık Fonu, Türk Telekom hisseleri hisselerini alıyor
Yapılan açıklamaya göre Türkiye Varlık Fonu, Türk Telekom (Türk Telekomünikasyon A.Ş.) sermayesinin yüzde 55’ini temsil eden payını satın almak için gereken sözleşmeyi imzaladı. Satın alım bedeli ise 1 milyar 650 milyon ABD doları olarak belirlendi.
Aynı zamanda 2021 yılı konsolide mali tabloları esas alınarak Türk Telekom’un Genel Kurulu tarafından dağıtımına karar verilecek temettü tutarın yüzde 55 payına denk gelen kısmı mevcut hisse sahibi olan LYY Telekomünikasyon’a ödenecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan TVF Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Arda Ermut şu ifadeleri kullandı:
TVF olarak varlığa dayalı bir kalkınma fonu misyonumuzla değer oluşturmaya odaklanıyoruz. Bizim öncelikli hedeflerimiz arasında bünyemizdeki varlıkların değerini en üst seviyeye çıkarmak ve Türkiye’deki şirketlerden bölgesel ve küresel liderler çıkmasına destek olmak var.
Türk Telekom da sahip olduğu potansiyel ve marka değeriyle stratejilerimize ve hedeflerlerimize oldukça uyumlu bir şirket. Bu kapsamda, sadece Türkiye’de değil, global anlamda da büyük bir marka olan Türk Telekom’un toplam sermayesinin %55’ini temsil eden paylarını satın almak üzere Pay Satın Alım Sözleşmesi imzaladık.
Satın alımın gerçekleşmesi için eksik olan tek şey ise ilgili düzenleyici otoritelerinin onaylarının alınması. Bunun hemen ardından sözleşmede yer alan kapanış koşullarının yerine getirilmesine bağlı olarak devir işlemi gerçekleşecek.
Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce Türkiye Varlık Fonu, Türk Telekom hisselerini aldıktan sonra şirket yapısında ciddi bir değişim yapacak mı? Görüşlerinizi yorumlar kısmından ya da SDN Forum‘dan bizimle paylaşabilirsiniz.
Çok şey yazarım da onaylanmaz, siz Google amcaya sorun bu satıştan ne paralar götürdü Oger. Yazık.
btc alacaklar herhalde keriz olmayın
Çok acı çektik ama Telekom yeniden devletin oldu. Eğer satmaz ve düzgün çalışırsa teselli buluruz
İlk başta devletin olan bir kurum satılarak özelleştiriliyor ve ardından daha pahalıya satın alınıyor. Mantıksız
6.5 e satmış 1.5 geri almış. Yanlışmı anladım aceba 🤔
Devlet bu satışta 1000 koydu 1 bile alamıyor, Oger’in attigi kazigin sesi Arsi aladan bile duyulur. Sadece Oger’in bankalara attıgı kazigi devlet yetimin hakkini bankalara ödeyerek geri alacak. Ne güzel Ticaret hayırlı olsun
fiyatları indirip insanların ucuz iletişim ve fiber altyapı ihtiyaçlarını karşılamak için bir revizyona gitseler kafi gerisi beni ilgilendirmiyor.
6.5 a satıp 1.5 ğa geri almışız.
Umarım hisselerine olumlu yansır.
Fiber altyapı , simetrik gigabit internet paketleri , veri sunucu sayısını artırma gibi durumlar için özellikle “ Dijital Türkiye “ misyonun eksik kısımlarını yapamayan bu şirket için satın alımı iyi olmuş.
Bu ödenmeyen bedel ne olacak çirak mi çıktık
Bence iyi bir fikir, daha düzenli olarak hizmet vericekdir, mantıklı