Kaspersky Lab‘in yaptığı Global araştırma, Türkiye’deki internet kullanımına da dikkat çekti. Türkiye, beklenenin aksine aile başına düşen internete girebilir cihaz sayısı epey yüksek.
Her Türk ailesine ortalama 3.1 adet internete girebilen cihaz düşüyor. Aile başına internete girebilen cihaz sayısı bakımından birinci ülke ise Suudi Arabistan. Suudi Arabistan‘da ortalama 4.3 cihaz, aile başına düşmekte. İkinci sırada Romanya, üçüncü sırayı ise Rusya, Meksika ve Çin paylaşıyor.
Araştırmanın Türkiye‘ye yönelik sonuçları ise ilgi çekici. Dünyada mobil cihazlar gün geçtikçe yaygınlaşırken, ülkemizde en çok kullanılan ve en popüler elektronik cihaz masaüstü bilgisayarlar.
Ankete katılanların yüzde 55.6‘sının evinde bir adet masaüstü bilgisayar bulunuyor. Ayrıca bu kesimin içindeki yüzde 10.5 gibi azımsanmayacak bir kesim de iki ya da daha fazla masaüstü bilgisayara sahip olduğunu belirtiyor.
Türkiye‘de evlerinde iki ya da daha fazla masaüstü bilgisayar kullandığını söyleyenlerin, ankete göre oranı ise yüzde 23.
Ankete katılanların yüzde 42′si akıllı telefon kullanıcısı ve bu katılanların yüzde 18.5’i benzer ya da farklı değişmeksizin ikinci bir akıllı telefona sahipler. Ülkemizin akıllı telefonlara hızlı bir şekilde adapte olduğunu görebiliyoruz.
Tablet almayı düşünen Türk kullanıcı sayısı da epey fazla. Ankete katılanların yüzde 11.2’si ileride tablet almayı düşünüyorlar.
Türkiye’deki büyük şehirlerin yüzde 1.3‘lük oranında masaüstü bilgisayar, laptop, akıllı telefon ve tabletten set oluşturan kullanıcılara sahip.
{pagebreak::2}
Tehditler Artıyor ve Değişiyor:
Kaspersky Lab‘in yaptığı araştırmada güvenlik kısmına değinilmeden olmaz. 2011 yılında genel olarak platformlarda zararlı yazılımların arttığı gözlemlendi. Windows işletim sistemli bilgisayarların yoğun olması, zaten popüler olan Windows virüslerini arttırdı ve bu platforma çıkan zararlı yazılım sayısı yüzde 80 arttı.
iOS ile beraber kullanıcı sayısını arttıran Mac ise popüleriteden nasibini aldı ve zararlı yazılımlar yüzde 35 oranında arttı.
Mobil işletim sistemlerinde de zararlı yazılımlar giderek artıyor. En çok hedef alan işletim sistemi ise Android. 2011 yılı sonunda platformu tehdit eden 2000 civarı zararlı yazılımın olduğunu ve bu sayının her geçen zaman arttığı belirtiliyor.
Toplam zararlı uygulama artışında Android işletim sistemi yüzde 12.000 artış gösterdi ve bu konuda liderliği kimseye bırakmadı.
:: Türkiye’deki bilgisayar kullanımındaki artışı neye bağlıyorsunuz?
masaüstü her zaman daha iyidir bu bir gerçek çünkü istediğin zaman modifiye yapabiliyorsun ama dizüstü öyle değil aldın mı o şekilde kullanmak zorundasın sadece belli modellerde değişiklik yapabilirsin oda kısıtlı tabi…
Bende masaüstü kullanıcısıyım oldukça dayanıklı..
nedense türkiyede yapılıp durulan bu anketler bi bize sorulmaz.
Şekil ben , gittim okadar para verdim masaüstü aldım kafam rahat
Sen daha uygulamalı kontrol etmeye devam et google 😉 elinde patlayacak bu android az kaldı
üstüne dantelde açarız süper oluyor 🙂
suan 1 masaüstü 1 laptop 1 akıllı telefon 1 ipad 2 sahibiyim
Masaüstünü yapboz gibi kullanıp performans alabiliyoruz fakat dizüstünün en iyi performansı kışın bacak ısıtıyor …..
nedense türkiyede yapılıp durulan bu anketler bi bize sorulmaz.
bana da hiç denk gelmedi 😀
Ben de daha yeni masaüstü topladım i7 2600k, ips asus monutör,asus z68 pro anakart vb..laptop ta var ama evde hiç açmam bile..Benim için her zaman masaüstü bir başka
Dünya mobiliteye kayıyor ve masaüstü bilgisayar satışları gün geçtikçe azalıyor. Fakat yapılan araştırmalar en popüler internete ulaşım cihazının masaüstü bilgisayarlar olduğunu ortaya çıkarıyor.
Bence bunun en büyük sebeplerinden biride desktopların şarj sorununun olmayışı… Ayrıca masaüstü bilgisayarları istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz…
En önemli etkenlerden biride oyun faktörü. Laptop’ a verdiğiniz aynı paraya 2 kat daha iyi masaüstü bilgisayar toplanır.
Sırf bu yüzden ben Laptop almayı düşünmüyorum.
şarj ve oyun büyük faktör masaüstü tercihinde
evde laptop kullanımı bana göre tamamen saçmalık.hani iş adamı falan olursun veya dışarda orda burda otobüste seyahatte kullanırsın o ayrı ama evde kullanmak için laptop almak fikri benim için çok saçma.
anasayfadaki pc harika görünüyor. markasını bilen var mı?
Katılıyorum mecbur olmasam laptop almazdım .Gerçi laptopuda çok pahalı almadım.
masaüstü insanı ewe bağlıyor. laptop ise özgürleştiriyor. masaüstümü satıp laptop aldım çokda memnunum tavsiyem laptop gibi mobil cihazlara kaymanız.
Masaüstü forever 😀 İstediğin parçalarla oyna
bilmiyorum ama alien in modellerine benziyor sanki..
bilmiyorum ama alien in modellerine benziyor sanki..
— Mesaj Güncellendi —
bilmiyorum ama alien in modellerine benziyor sanki..
İstediğin gibi toplama özgürlüğü benim için çok daha önemli hele Windowsu zorla satmak için göbeklerini çatlatıyorlar ya o tam bir rezillik
packard bell ipower x2 0
eyvallah sağol. sdn incelemesi de varmış.
http://forum.shiftdelete.net/sdn-hab…er-x2-0-a.html
masaüstü performans açısından daha iyi. web deneyimlerinde tablet veya akıllı telefonlara göre kullanımı daha kolay ve hızlı. aslında sonuca şaşırmamak gerek.
on parmak f klavye yazdığım için masaüstü rakipsiz benim için.
laptop kullanamıyorum. sevmiyorum da üstelik.
bir hp masaüstüm var, takriben beş yıldır sorunsuz kullanıyorum.
Fiyat farkı , ısınma farkı, isteğe özel konfigrasyon şansı
ve masaüstünün verdiği farklı duygu ve kullanım şaka bir yana gerçekten masaüstünün avantaj olarak önde olmasının en büyük sebeplerindendir bu saydıklarım
“”nedense türkiyede yapılıp durulan bu anketler bi bize sorulmaz. “”
Hay aklınla bin yaşa 😀
Pc boyut olarak daha büyük zaten ev icin boyut sorun deil ne kadar büyük okadar güc