Türkiye’de satılan elektrikli otomobiller neler?

18

Uzun bir süredir merakla beklenen yerli otomobil geçtiğimiz günlerde, doğuştan elektrikli vurgusuyla birlikte, görücüye çıkartıldı. Peki halihazırda ülkemizde tamamen elektrikli hangi modeller satılıyor? Gelin hep beraber bir göz atalım.

Yerli otomobile ilk bakış!

İşte Türkiye’de resmi olarak satılan tamamen elektrikli otomobiller

TOGG tarafından 27 Aralık 2019 tarihinde ilk gösterimi yapılan yerli otomobil, özellikle tasarımıyla çok konuşuldu.

Sunduklarıyla beğeni kazanan otomobil, doğuştan elektrikli sloganıyla birlikte hibrit bir motor olmaksızın tamamen elektrikli olarak piyasaya sunulmaya hazırlanıyor. Açıklanan resmi verilere göre 300 ve 500 km menzil sunacak olan otomobil, sektör standartlarını rahatlıkla karşılıyor.

Otomotiv sektöründe tamamen elektrikli olarak sınırlı sayıda otomobil yer alırken ülkemizde ise resmi olarak satışa sunulan çok daha kısıtlı bir ürün gamı mevcut. Dilerseniz sözü fazla uzatmadan Türkiye’de resmi olarak satılan tamamen elektrikli otomobillere bir göz atalım.

1. Jaguar I-Pace

Jaguar’ın Model X rakibi olarak piyasaya sunduğu tamamen elektrikli ilk SUV modeli olan I-Pace, tek şarj ile ortalama 470 km menzile sahip. 400 beygir güç üretebilen bu otomobil, sıfırdan yüze 4,8 saniyede ulaşabiliyor. Otomobilin ülkemizdeki fiyatı ise bu içeriğin yazıldığı tarih itibariyle 606 bin 962 TL’den başlıyor.

2. BMW i3 ve BMW i3s

Global markaların çıkartmış oldukları ilk tamamen elektrikli otomobillerden birisi olarak gösterebileceğimiz BMW i3 ve i3s ülkemizde satılan sınırlı elektrikli otomobillerden birisi olarak dikkat çekiyor. Sırasıyla 170 ve 184 beygir güç üretebilen i3 ve i3s modelleri 7,3 ve 6,9 saniyede sıfırdan yüze ulaşabiliyor. Modelin menzili ise tek şarj ile 260 km yol katetme imkanı sunuyor.

Fiyatlara geldiğimizde ise 2019 modelleri artık üretilmeyen i3 serisi 302 bin 100 TL’den başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.

18 YORUMLAR

  1. Bizim araç bir çoğundan menzil ve tasarım olarak başarılı. Ama temsa da yerli mühendislerin çabası ile elektrikli otobüs yapmıştı. Ama sabancı holding sadece enerji sektörü ile ilgilendiğinden temsa yı sattı. Rakipleri tarafından satın alınan Temsada kapatıldı. 2 haftadır üretim yok. İşçiler ve mühendialer iş arıyor. TOGG’ unda başına aynısı gelecek. Büyük firmalar satın alıp sonra kapatacak.

  2. Mazotlu arabam 75beygir.
    Elekttikli karşılığına ne geliyorsa bir araç yapip işe gidip gelmek için satın alamadıktan sonra neden onca para verip elektrikli araç alalım.
    Heves için parayı çöpe atmaya gerek yok.
    Heleki 500k 1000k veripte elektrikli araç giç alınmaz.
    O parayi vereceğime e270 mercedes + 1 de özel söför alırim. Kafam rahat olur.

  3. fiyatlar benzinli araçları geçmiş durumda, sağolsun devletimiz koyduğu vergilerle halk elektrikliye geçmesin diye tüm yolları kapatmış. Avrupa bile 2030 lu yılları öngürürken bizde 2040 da dahi içten yanmalı motorlar kullanılacaktır, bu sebepten elektrikliye geçmenin acelesi yok, parası olan alır orası ayrı ama bana 2013 model aracım daha 15 sene yeter.

  4. Fiyat konusunda haksızlık ediyorsunuz! Ben de parası olan birisi değilim. Şöyle ki: Geniş ve uzun vâdede düşünün. Sâdece benzin mazot tasarrufu bile, bir yılın sonunda gerçek maliyeti ortaya çıkarmaya yetecektir. Kaldı ki bunun vergisi algısı vb. ek maliyet, ya da ypranma bakım maliyeti… Yâni önce veriyorsunuz ama, sonraki yıllar verdiğinizi kat kat geri alıyorsunuz. Şimdi bu araç sizce pahalı mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version