Reklam

Türkiye’nin Siber Gücü Olmaya Ne Dersiniz?

23
Reklam

Teknolojinin ilerlemesi ile yeni bir savaş yöntemi daha ortaya çıkmış oldu. Siber savaşlar; hava, kara, deniz ve uzay savaşlarından sonra 5. sırada yer alıyor. Güvenlik, iletişim, enerji, finans, sağlık ve ulaşım gibi kritik yapılar siber saldırıların öncelikli hedefi haline geldi.

Marmara Belediyeler Birliği, bu tür saldırılara karşı yerel yönetimlerin her an hazırlıklı olmaları için harekete geçti. Birlik, siber psikoloji, dijital kimlikler, bilişim hukuku gibi konu başlıklarını içeren sekiz haftalık bir eğitim programı düzenliyor.

{pagebreak::1}

Dijital Hayat Sertifika Programı ile siber güç olun!

Reklam

Hayatımızı her alanda etkilemeye başlayan dijitalleşme ve internet kültürü bugün dünya çapında 3.2 milyar, Türkiye’de ise 45 milyon kişiye ulaştı. Kültür ve coğrafyalar arasındaki farklılıkları kaldırıp evrensel yeni bir dil yarattı.

Yüz milyonlarca insan için internet artık gerektiğinde ticaret, banka, oyun salonu, kütüphane, sohbet mecrası, eğlence merkezi, sinema, televizyon, gazete hatta eşiyle ilk tanıştığı mekan oldu. Dünya üzerinde 18-35 yaş arası internet kullanıcıların yüzde 96’sı bir sosyal ağ üyesi olduğu düşünüldüğünde internet kendi oluşturduğu dil ve kültürle yepyeni bir ekonomi de yarattı.

{pagebreak::2}

16 kişilik yetkin eğitim kadrosu

Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği Dijital Hayat Sertifika Programında dijital devrimin oluşturduğu yeni iletişim ortamının bireysel, toplumsal, ekonomik, kültürel, hukuksal, siyasi ve ahlaki değişim ve dönüşümlerini tartışılacak. Dijital ekosistemin ortaya çıkış macerasını ve kültürünü, dünden ve bugünden yola çıkarak yarınını, nasıl kullanılması gerektiği tüm ayrıntılarıyla kamu çalışanlarına aktarılacak.

{pagebreak::3}

16 kişiden oluşan eğitmen kadrosunda Beyinsiz Adam, Kemal Ekşioğlu, Serkan İnci gibi internetin fenomenleri ve Beyaz Şapkalı Hacker, Adli Bilişim Uzmanı Halil Öztürkci, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Bilal Eren, The Coca-Cola Company Türkiye, Orta Asya ve Kafkaslar Bölgesi İnteraktif Pazarlama Müdürü Yüce Zerey ve İletişim Bilimci Yalçın Arı gibi alanında uzman isimler bulunuyor. Program çerçevesinde

-Dijital güvenlik nedir,

-Bireysel ve kurumsal olarak güvenlik nasıl sağlanır,

-Sosyal medyada kriz nasıl yönetilir,

– “İnternet Hukuku” nedir? Gerçek hayatta işlenen suçla internette işlenen suç arasındaki fark nedir?

gibi sorulara yanıt aranacak. 26 Ocak- 19 Mart 2016 tarihleri arasında yapılacak olan Dijital Hayat Sertifika Programının kayıtları devam ediyor. Detaylar ve başvuru için buraya tıklayabilirsiniz.

:: Dijital Hayat Sertifika Programına katılmayı düşünüyor musunuz?

23 Yorum

  1. ben sahsen elimden geleni yapiyorum devleti ve secilmisleri desteksiz iftira atmaktansa devlete millete yararli olmaya calisiyorum

  2. serkan inci, kemal eksioğlu ne anlar hackten, siberden. Biri sözlükte takılır diğeri face de video paylaşır.

  3. her şeyi geç kemal ekşioğlu nedir? İnternette gezen videoların altına kendi adını yazıp tekrar paylaşan bir adamı internet dehası olarak ilan edip bir de ders verdirmeye kalkışmak…

  4. Dersler her salı 18:30 – 21:00 ve her cumartesi 10:30 – 13:00 saatleri arasında gerçekleşecektir.
    Program ücreti 3.000 TL'dir. Marmara Belediyeler Birliği üyesi olan kurumların çalışanlarına 1.500 TL'dir. Fiyatlara KDV dahil değildir.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version