Giyilebilir teknoloji ürünlerinin giderek yaygınlaştığı bir dönemde, bir Türk firması olan MK Teknoloji giyilebilir mouse Flying Fingers’ı yaz aylarında piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor. 2013’te prototipi sunulan ürün, kısa süre sonra teknoloji marketlerinde yerini alacak. Flying Fingers, elinizi sabit bir zeminde tutmanıza gerek kalmaksızın mouse kullanabilmenize olanak tanıyor.
Eldivene benzer bir tasarımı olan Flying Fingers, el hareketlerini imleci yönlendiren komutlara dönüştürüyor ve parmak uçlarındaki butonlar sayesinde de klikleme yapılıyor.
Flying Fingers, mouse konusunda ezber bozacağa benziyor. Smart TV ve akıllı tahtalarda da kullanılabilen ürün, geleneksel mouse ve sunumlarda kullanılan pointer’a kıyasla kullanıcılarına pek çok avantaj getiriyor. Mouse’un üzerinde bulunun scroll up-down tuşları sayesinde slaytlarda ileri geri gidilebiliyor ve bu sayede sunum yapan kişilere pointer’ın tüm özelliklerinin yanında ekstradan mouse fonksiyonelitisne sahip bir ürün sunulmuş oluyor.
PC Oyuncuları için ilginç bir deneyim
PC oyunları meraklıları için, özellikle de first person shooter (FPS) tarzında oyunları sevenlere yönelik olarak da bu yepyeni bir deneyim anlamına geliyor. Ayrıca bilgisayar başında fazla mesai yapanlarda da görülebilen, geleneksel mouse kullanımının bilekteki kasları sıkıştırmasından kaynaklanan karpel tünel sendromu adlı hastalığı karşı da önlem almak mümkün olabiliyor.
Su geçirmez özelliği de bulunan Flying Fingers silikon gövdesinin esnekliği sayesinde ele vektörel olarak rahatça uyum sağlayabiliyor. 3 farklı boy ve 7 farklı renk seçeneği bulunan ürün üzerinde bulunun cırtlarla ele monte ediliyor. tüm işletim sistemleriyle uyumlu çalışabiliyor. Üzerinde bulunan küçük USB girişiyle şarj olan giyilebilir mouse, tıpkı geleneksel kablosuz mouselar gibi wireless usb aygıtıyla bilgisayarınıza bağlanıyor.
Bu wireless USB cihazı aynı zamanda içinde 8 gb’lik hafıza kartı bulunduruyor. 10 dakikalık şarjdan sonraysa cihaz 8 saat aralıksız kullanılabiliyor. Üzerinde sağ ve sol klik, scroll up & down ve geriye dön komutları verilebilen 5 butun bulunuyor ve tüm butonların 10 milyon tıklama ömrü bulunuyor. Ürünün satış fiyatı henüz netlik kazanmasa da geleneksel mouse fiyatlarının çok önünde olması beklenmiyor.
:: Yerli teknoloji ‘Flying Fingers’ hakkında ne düşünüyorsunuz?
Çok da Türk olduğunu söyleyemicem. Konulan isim sadece yurt dışında kullanılsın. Bizde ‘Uçan Parmaklar’ densin. Gelip burda ‘Coolluğu bozuluyor ya üfff!’ demeyin. Sizin gibi insanlarla Türkçe konuşmaktan utanıyorum. (Not: Örnek olsun diye yazdım ‘Havalı’ sözcüğünün İngilizce’sini.)
Türkçe isim kusura bakmayın ama teknoloji alışverişlerine gitmiyor dostum, bakınız Casper, Piranha’nın modelleri
SDN OKURU demiş ki:
Türkçe isim kusura bakmayın ama teknoloji alışverişlerine gitmiyor dostum, bakınız Casper, Piranha’nın modelleri
O zaman açılımı olan isimler olsun. Kısaltma gibi olsun. Hem İngilizce hem de Türkçe isim olur. Ya da ayrı firma gibi gözüküp aynı gibi görünen firmalar var. Örneğin: Arçelik ve Beko
Arcelik ve beko nun arge anlasmalari disinda hicbir ortak yanlari yok. Ancak vestel-regal-seg gibi ayni firmanin dis ticarette farkli isim kullanmasi cok mantikli olabilir
Bunun tartışması çok anlamsız. Türkler birşey yapabiliyorsa ve bunu tüm dünyaya göstermesi gerekiyorsa yabancı isimler kullanması normal. Bütün dünyaya türkçe öğretemezsin. Yabancı siimler kullanarakta türklükten çıkmazsın. Bunu yapanlar türk olduktans onra hiçbirşeyin önemi yok. Sonuçta bizi temsil ediyorlar
isim gayet iyi global düşünüldüğünün işareti tebrikler
Önemli bir istihdam sağlayacaksa ismi yunanca bile olabilir!Şekle takılmayalım!
ee kahvemizi nasıl yudumlucaz ? diğer elimizle mi ?
Abi bizim insanimizin yaptigi su guzelim alet ve tasarimla ilgili konusmuyorsunuz da kalkmis ismine takilmissiniz. Allahim sen bizim insanimiza akil fikir ihsan et. Cihaz cidden cok guzel basarilarinin devamini dilerim.
İlk Önce Bu haber de emeği geçen ve yorum yapan değerli arkadaşlar hepinize MK Teknoloji adına çok teşekkür ederim. İyi kötü her türlü yorum yazmanız ve bizim bunu takip edip değerlendirmemiz işin en doğru kısmı destekleyen herkese gönülden teşekkür ederim. Giyilebilir teknoloji’nin en önemli faktörü teknoloji ‘ yi kullanırken başka işlemleri Örneğin : Kahvenizi yudumlayabilir veya yazı yazabilir yada başka işlerle ilgilenebilir olma esnekliği sağlamasıdır. Marka olarak Dünya çapında bir ürün yapabilmek ve tüm Dünya da bir türk markasını daha kazandırabilmek için seçtik. Kullanım kısmına gelince Cebit 2013 Bilişim fuarında prototiplerimizi kullandırmış ve proje hakkında bilgilendirmemizi yapmıştık. Yaz aylarında elektronik dağıtıcı mağazalarda olması beklenen ürünümüzün teşhir kısımlarında deneyerek kararlarınızı tasdik etmenize olanak sağlayacaktır. Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.
Saygılarımla…
Cok harika bir sey. Eger guzel bir fiyattan surulurse patlar. Ayrica ben ingilizce isim olmasini destekliyorum ama altina kucuk bi yere turkceside yazilabilir. Sonucta globala acildiginiz icin ingilizce sorunu olmaz ama turk mali oldugu belli olsun diye turkce ismi olmali. Basarilar turkleri boyle yerlerde gormek cok guzel. Dedigim gibi guzel bir fiyattan satilirsa harika.
Tebrikler
Devamlı ele yapışık bir şey beni rahatsız eder
Devrim gibi gelebilir
türkçeci arkadaş. dünyada bir mal satacaksan ingilizce yapmak zorundasın artık. sen önce dilimizden arapça farsça fransızca ingilizce kelimeleri çıkartmamız için TDK ya yardımda bulun kitaba kaleme masa ya ama ya fakat a mutfağa tamam a mesafe ye ve diğerlerine bi türkçe karşılık bul. üretilen mallarımızın ismi ingilizce olsun varsın şimdilik
Denemeden bilemezsin denemek lazım kullanışlı mı değil mi yılların alışkanlığı var mousela fiyat da çok önemli tabi.
gerçekten çok hoş olmuş emeği geçenlerin eline sağlık.
Büyük ihtimal vergilerden dolayı bize yüksek fiyatlardan dayayacaklar yurt dışına ucuz ucuz satacaklar. Ha eğer böyle olmazsa kendi ülkesine ucuz ucuz satarsa seve seve destek veririm ve alırım.
Bunu bir de taşınabilir cihazlara uyarladınız mı tamamdır. Bu arada o pilastiklerden kurtulup yüzük şekline getirebilirseniz dış ticaret açığını bile kapatabilirdiniz. Yaptık tamam deyip durmayın daha da geliştirin… Param olsa ilk işim teknoloji okulu açmak olurdu. 12 yaşındaki çalışkan çocukları toplayıp bilim adamı yetiştirmek hayalim… Bu yüzden bu haberleri duyunca heycanlanıyor insan… Başarılar… Bu arada şuna da bir göz atın… https://www.ted.com/talks/pranav_mistry_the_thrilling_potential_of_sixthsense_technology
fiyatı 150 tl miş ürüne göre makul bir fiyat bence
bu maus ne kadar ?