VPN uygulamaları, sanal ağ üzerinde daha derinlilere inmek ya da kişisel veriler konusunda güvenlik için çok sık kullanılıyor. Kullanıcılar VPN ile erişemediği film ve dizileri izleyebiliyor, farklı ağlar üzerinden alışveriş platformlarına özgürce girebiliyor… Yani bu uygulamalar sayesinde internette iz bırakmadan özgürce gezmek mümkün. VPN’e ülkemizde de talep bir hayli fazla. Peki Türklerin en çok kullandığı VPN uygulamaları hangileri?
VPN hizmeti veren firmaların oluşturduğu platform ‘thebestvpn’in, geçen yıl açıkladığı verilere göre, Türkiye bu uygulamaların en çok kullanıldığı ülkeler listesinde 3. sırada yer alıyor. Listenin ilk 10’unda Avrupa ya da Kuzey Amerika’dan hiçbir ülke yer almazken, ilk 5’te Hindistan ve Çin gibi Asya ülkeleri bulunuyor.
Bu tabloda Türklerin en çok kullandığı VPN uygulamaları da merak ediliyor. İşte liste:
En çok kullanılan VPN uygulamaları listesi
1- ExpressVPN
Türkiye’de en çok kullanılan VPN uygulamalarından biri ExpressVPN. Gizlilik ve güvenirlik uygulamada öne çıkıyor. Zira kullanıcının hiçbir kaydını tutmuyor ve internet gezintilerinizi de en güçlü sanal sunucularla yapmanıza olanak tanıyor. Bu, kısaca şirketin sizin hakkınızda hiçbir veriyi depolamadığı anlamına geliyor da denebilir.
Öte yandan ExpressVPN uygulamasıyla; yurtdışındaki Netflix kitaplarına erişebilir, aynı zamanda Hulu gibi popüler film/dizi platformunu da güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz. Uygulamanın arayüzü sade bir tasarıma sahip ve kullanımı kolay. Tek yapmanız gereken istediğiniz sunucuyu seçmek ve o sunucu üzerinden dilediğiniz siteye gitmek.
2- NordVPN
En çok kullanılan VPN uygulamaları listemizin ikinci sırasında NordVPN yer alıyor. ExpressVPN’e alternatif bu uygulama, güçlü şifreleme ve ekstra özelliklere sahip. Örneğin NordVPN ile Double ve Onion Over VPN deneyimi yaşamak mümkün. Bunlardan Double VPN çift sunucu üzerinden yönlendirme yaparken, Onion over VPN ise nihai gizlilik için şifrelenmiş Tor ağına sahip.
NordVPN’nin arayüzü rakiplerinin gerisinde diyebiliriz. Ancak yapacağınız işlemler bir dakikayı geçmeyeceği için bu nokta çok da önemli değil.
ExpressVPN’den biraz daha ucuz uygulama arayanlar NordVPN alternatif olarak öne çıkıyor.
3- Surfshark
Yukarıdaki uygulamalardan daha uygun bir VPN arıyorsanız, Surfshark tam size göre. Uygulama fiyatı ve özellikleri ile Türkiye’de en çok tercih edilen VPN’ler arasında. Fiyatına göre kapsamlı özellikler sunan Surfshark 2.5 dolar. Ancak diğerleri gibi bağımsız bir denetimden geçmediğini belirtelim. Yani bu uygulamanın kayıt tutup tutmadığı hala tartışma konusu. Yine de siyasi işlerden uzak ve sadece film/dizi izleme amaçlı kullanacaksanız, Surfshark’ı da kesinlikle denemelisiniz.
Surfshark; iPlayer, Netflix, Hulu ve Disney gibi platformlarda hızlı gezinme vaat ediyor. 1.700’den fazla sunucuya sahip uygulama iyi bir alternatif.
4- CyberGhost
Türklerin en çok kullandığı VPN uygulamaları arasına CyberGhost‘u eklemeden olmaz. Zira bu uygulama, Türkiye’de sorunsuz çalışıyor ve arayüz konusunda da oldukça başarılı. Ancak onu alt sıralara taşıyan neden de Surfshark ile aynı. CyberGhost da bağımsız denetimlerden geçmiş değil.
7 binden fazla sunucu ile kapsamlı bağlantı sağlayan CyberGhost, doğru yeri seçmeniz için size önerilerde bulunuyor.
CyberGhost’u buradan buradan indirebilirsiniz.
5- VyprVPN
Güçlü sunucularıyla ön plana çıkan bir diğer uygulama ise VyprVPN’dir. Güvenli bağlantı sunan bu uygulama, Surfshark ile aynı fiyata sahip. Ancak VyprVPN’yi ayrı kılan en önemli özelliği ExpressVPN’lerdeki gizlilik politikasına sahip olması.
Türkiye’de VPN kullanımı ile ilgili düşüncelerinizi yorumlarda yazabilirsiniz.
Şimdi hepsi yasaklanma ihtimali ile karşı karşıya olabilir. Teşekkür ederiz Okan emeklerin için. 🙂
:)))
Ya abi ben bi deniyim dedim ping çıktı kapatmama hatta silmeme rağmen ya eskiden packet loss yoktu şimdi allah belasını versin %40
Turbo vpn
1.1.1.1 diye vpn var indirin bana dua ederseniz harbi mükemmel
Proton Vpn kullanıyorum hem ücretsiz hem reklamsız hemde hız kısıtlaması yok.
Vpn güvenlik içindir +18 izlemek için değil dir
3 yıl önce VyprVPN’i bıraktım çünki kendileri bir film indirdiğim için şikayet aldıklarını, bu nedenle hesabımı bir ay boyunca dondurduklarını belirttiler. Bu nasıl takip etmemek, nasıl kayıt tutmamak anlayamadım. ABD’deki bir film üreticisi VyprVPN üzerinden indirdiğim filmi biliyor ve adamlara “ceza ver şuna” diyorlar. Diğerleri de aynı mı bilmiyorum. Daha sonra hiç VPN kullanmadım. Bizimkiler daha umursamaz…