Twitter, Elon Musk’ın yönetimine girmesiyle birlikte pek çok sorunla karşı karşıya kaldı. Şimdi ise platform, yeni CEO’yla beraber çeşitli yasal mücadele içerisine giriyor. Bunlardan biri de müzik yayıncılarıyla olacak. Bugün çıkan haberlere göre Twitter, birçok müzik yayıncısı tarafından milyon dolarlık dava ile karşılaştı. İşte detaylar!

Müzik yayıncılarından Twitter’a 250 milyon dolarlık dava!

Elon Musk’ın Twitter’ın başına geçmesinden itibaren şirket üzerinde kara bulutlar dolanıyor. Gerek şirket içi gerekse platform üzerinde değişiklikler yapılırken yasal mücadeleler de sürüyor. Şirket, yeni CEO’ya kavuşmasının yanı sıra yeni davalarla da karşı karşıya kaldı.

Twitter'ın başı yine dertte Müzik yayıncılarından şaşırtan talep!

Amerika Birleşik Devletleri’nde Ulusal Müzik Yayıncıları Birliği (NMPA), büyük telif hakları nedeniyle Twitter’a 250 milyon dolarlık bir dava açtı. Nasshville’deki Federal Bölge Mahkemesinde açılan davada NMPA, Twitter’ın kâr amaçlı “ihlale izin verdiğini ve teşvik ettiğini” iddia etti.

Elon Musk’ın enkazı halen kaldırılamadı: Twitter’ın bir ofisi daha kapanıyor!

Elon Musk’ın enkazı halen kaldırılamadı: Twitter’ın bir ofisi daha kapanıyor!

ABD Mahkemesi tarafından verilen bir kararla birlikte Twtitter'ın bir ofisi daha kira ödenemediği için kapanıyor. İşte ayrıntılar...

17 müzik yayıncısının yer aldığı dava kapsamında Twitter’a çok sayıda telif hakkı bildiriminde bulunulduğu söyleniyor. Bununla birlikte şirketin durumu düzeltmek amacıyla herhangi bir adım atmadığı ihlal için 150 bin dolara kadar para cezası vermesi isteniyor.

Bildirilene göre Elon Musk, şirket başına geçtikten sonra müzik şirketleriyle lisans anlaşması yapma görüşlerini durdurdu. Dava kapsamında Twitter’da telifsiz kullanılan 1700’den fazla şarkının listesi dahi verilmiş durumda. NMPA başkanı David Israelite, konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Twitter'ın başı yine dertte Müzik yayıncılarından şaşırtan talep!

“Elon Musk yeni bir Twitter CEO’sunun altı hafta içinde göreve başlayacağını duyurdu. İlk iş olarak platformdaki devasa miktardaki lisanssız müzik konusunu ele almalı. Şarkıların bir değeri vardır.”

Tüm bunların yanı sıra söz konusu ihlallerin önemli bir sonucu olduğunu olduğunu da belirtti. Bu ihlallerin Twitter’a, müzik lisansları için ödeme yapan TikTok, Facebook, Instagram, YouTube ve Snapchat gibi rakipleri karşısında haksız avantaj sağladığı belirtildi.

Peki, Twitter dava konusu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!