Twitter popülerliğini korumaya devam ediyor. Günlük hayatımızın vazgeçilmezleri arasında yer alan Twitter ile insanlar dünyadaki yaşananları oldukça hızlı bir şekilde takip edebilmekteler.
Facebook dolandırıcılara geçit vermeyecek!
Twitter olayları keşfetmede, polislerden daha hızlı!
Cardiff Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre Twitter, şiddet veya benzeri olayların keşfedilmesi konusunda polislerden daha iyi olduğu ortaya çıktı.
Yapılan araştırmalar sonucu analizciler, 2011 yılında Londra‘da yaşanan toplumsal ayaklanmalar ile ilgili 1.6 milyon Tweet‘i analiz etti.
Bu analizler sonucu somut verilere ulaşan Cardiff Üniversitesi yetkileri, Londra Enfield Enstitüsünde bilgisayar sistemlerinin, olayların polise bildirilmeden 1 saat 23 dakika önce Twitter‘dan öğrendiklerini belirtti.
Araştırmanın ortaklarından olan Dr. Pete Burnap, ise bu konuda önemli açıklamalarda bulundu. Pete Burnap’ın yapmış olduğu açıklama ise şöyle;
“Bu araştırmada, sosyal medyanın günlük olayların gözlemlenmesinde, toplumsal düzensizlik ve karasal suç faaliyetleri de dahil olmak üzere, gözlem yapacak bir yer haline geldiğini görmekteyiz”
Elbette, bu, polisin sosyal medya nedeniyle geçersiz kaldığı anlamına gelmiyor. Aslında Burnap, bu teknolojinin “Daha yerleşik polislik yöntemlerini” desteklemek için kullanılabileceğini ve sosyal medyanın kolluk kuvvetlerine ne kadar yardımcı olduğunu da kanıtlanmış oldu.
Polis yetkilileri sosyal medyanın yararlarından faydalanarak yaşanan toplumsal olayları en hızlı bir şekilde öğrendikleri için Facebook ve Twitter‘a oldukça güvendiklerini de yapılan açıklamada özellikle belirtildi.
:: Twitter kullanmaya devam ediyor musunuz?
Bilgi ve haber dağılımında tabiki sosyal medya daha hızlı olacak ama polis gelmezse halin perişandır. Zor iş be polislik, bu kadar manyak olan dünyada Allah askere polise sağlık versin
Bu insanlik aklini kacirmis. Polisten daha iyi ne demek. Olaylar gerceklesmeden once eger insanlar twitter a yaziyorsa onlarda da buyuk sorunlar var demektir. Zaten buyuk sorunlar var cunku yasa disi bir eylem yapiyorlar ama, bu kadar akil noksanligi bilim insanlarina bile islemis.