Kullanıcı sayısı az olmasına rağmen, sosyal paylaşım ağları içerisinde toplum üzerinde en etkili sitenin Twitter olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Kullanıcı sayısı 1 milyarı bulmasına rağmen Facebook’ta aynı etki oluşmuyor.

Bu ilginç sonucun başlıca sebepleri arasında, Twitter üzerinde üretilen içeriklerin takibinin ve paylaşmasının kolay olması, Facebook gibi kapalı bir takipçi listesine değil de isteyen herkese açık olmasını gösterebiliriz. Bu nedenle sanatçılardan ve devlet adamlarından tutun da, gazeteci ve yazarlara kadar topluma mesaj vermek isteyen herkes, önce Twitter’ı tercih ediyor.

Etkisi bu kadar fazla olan sosyal ağ, rüzgarı arkasına almış olmasına rağmen, bu durumun sürdürülebilir olması için bazı görevlere öncelik vermesi gerekiyor.

Ülkemizde iş ortakları üzerinden faaliyette bulunan Twitter, Google ve Facebook’ta olduğu gibi vergi ödemeden Türkiye’den kazandıklarını kasasına indiriyor. Firma, ülkemizde gerçekleştirdiği sunumlarda, internet kullanıcı sayısı bakımından Avrupa’nın en önemli ülkeleri arasında yer alan Türkiye’ye özel bir ilgi gösterdiğini söylemekten çekinmiyor.

Son yaşanan gelişmelerden sonra Twitter’ın da bazı iyileştirmeler yapması, toplum huzuru için oldukça önemli. Bu görevler arasında ilk sırada, ülkemizde doğrudan bir iletişim ofisi kurmak yer almalı. Şu ana kadar iş ortakları üzerinden bu iletişimi sağlayan şirketin, daha sıkı ve hızlı bir iletişim hattı kurması, olmazsa olmazlardan. Aksi takdirde neredeyse 1 yıla kadar uzayan iletişim süreleri nedeniyle bazı yaptırımların gündeme gelmesi bile söz konusu olabiliyor.

İkinci sırada ise, gündeme yön veren kişi ve kurumların Twitter hesabının doğrulanmış hesaplar arasına alınması gerekiyor. Öyle ki, sadece sonuna “_” eklenerek sanki haber kanalının resmi Twitter hesabıymış gibi açılan sayfalar üzerinden verilen mesajlar, hızla yayılarak tehlikeli bir virüs haline gelebiliyor. Kullanıcılar, doğrulanmamış hesaplardan gelen mesajlar için daha itidalli davranabilirler.

:: Twitter kullanıyor musunuz?