Yapılan denetleme ülkelere göre özel olarak düzenlenecek. Yani Türkiye‘deki bir konu ile ilgili aykırı görüşler otomatik olarak silinerken örneğin aynı konu ile ilgili İngiltere‘de gönderilen mesajlar ise yayınlanacak.
Uygulama başladığında mesajı gönderen üyeye neden silindiği konusunda bilgi verilecek. Mesajların silinmesi sadece özel durumlar için değil aynı zamanda hukuki ve benzeri zorunluluklarda da yapılabilecek.
Ancak bu denetleme ya da daha açık ifade ile sansürün kontrol mekanizmasının nasıl olacağı kafaları karıştırıyor. Neye ve kime göre denetleme yapılacağı konusunda net bir bilgi bulunmazken ilerde bu mekanizmanın yanlış şekilde kullanılmayacağı konusunda da garanti bulunmuyor.
Benzer tartışma kısa bir süre önce ABD’de yasalaşmak üzere olan SOPA ve PIPA tasarıları sırasında da yaşanmıştı. Birçok kullanıcı bu tasarıları sansür olduğu gerekçesi ile eleştirmişti. SOPA hakkındaki herşeyi bu yazımızdan öğrenebilirsiniz.
:: Bu uygulama Twitter’a sansür getirir mi? Tıklayın forumda tartışalım.
Böyle bir şeyi bir insan denetleyemez , nede olsa twitter’ın kullanıcı sayısı çok fazla , tek tek kontrol sağlanamaz
Bunu bir yazılım sayesinde yapmayı planlıyor olabilirler. Ancak o zaman da kişi yazısında bazı kelimelerin ünlü harflerini yazmadan twet atarsa sansürlenmez
Yani kişi yine amacına ulaşmış olur.
Twet raporlama gibi bişey getirilse bundan daha mantıklı olurdu
@mazula raporlama olayı konusunda katılıyorum daha etkili olurdu.
işleri zor
Adamlara bak sansürden yanalar ya 😀
İlla sansürde diretiyorlarsa liselileri sokmasınlar twiye yeter