2009 yılında Travis Kalanick ve Garrett Camp tarafından “UberCap” olarak kurulan, 2012 yılı itibariyle Uluslararası seviyeye ulaşan, günümüz itibariyle 58 ülke-300 şehirde hizmet veren Uber, son dönemin en hızlı büyüyen şirketlerinden biri olmuştur.
En basit tanımıyla alternatif ulaşım aracı olarak hizmet veren şirket, olumlu ve olumsuz yanlarıyla çok tartışılmıştır.
Kullanıcılara mobil uygulama hizmetini sağlayan şirket, Çin pazarında büyük bir sorun ile karşı karşıya.
Digital Trends haberine göre, Uber 2015 yılında en büyük pazarlardan biri olarak gördüğü Çin piyasasında 1 milyar dolarlık bir kayıp yaşadı.
Şirket CEO’su Travis Kalanick konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ABD genelinde büyük bir kar marjına sahip olmalarına rağmen, Çin pazarında işlerin beklenildiği gibi gitmediğini, 1 milyar dolarlık zarara sahip olduklarını belirtti.
Hizmet verdikleri her şehirdeki ulaşım ağları ile ciddi bir rekabet içinde olduklarını belirten CEO, şehirlerde söz konusu ulaşım ağlarının paylarını aldıklarını ifade etti.
Firmanın Çin bazlı kötü gidişinin Didi Kuaidi, Alibaba, Tencent destekli Homegrown şirketi olduğu CEO tarafından açıklananlar arasındaydı.
Uber, Çin genelinde 100 şehirde aktif olarak hizmet verdiğini iddia etmiş, Çin ulaşımında yüzde 30 ila 35 arasında bir pazar payı olduğunu ifade etmişti.
Aktarılan sayılar büyük olsa da, şirketin Çin düzeyinde 1 milyar dolarlık bir kayıp verdiğini söyleyebiliriz.
Şirket, ulaşım ağlarına bir alternatif yaratması nedeniyle zaman zaman çeşitli şehirlerdeki başta taksi sürücüleri tarafından protesto ediliyor.
Ayrıca, bugün Uber Türkiye’ye “Galatasaray” promosyon koduyla kaydolan müşteriler, Galatasaray-Trabzonspor arasında Türk Telekom Arena Stadyumu’nda oynanacak maça ücretsiz olarak götürülecekler.
:: Türkiye’de de hizmette olan Uber uygulamasını kullanmayı tercih ediyor musunuz?
Kesinlikle korsan taksi aplikasyonuna HAYIR…! istanbul da acı son ile taksi konusunda yüz yüze gelecekler…….