İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Teknoloji

UBER’den Dev Yükseliş!

3.5 yıl önce uygulama marketlerinde yerini alan araç kiralama ve taksi çağırma uygulaması UBER, kırılması gerçekten çok güç bir rekora imza attı. Bir çok teknoloji devi gibi San Francisco merkezli bir uygulama olan UBER, tam 17 milyon USD değere ulaştı.

Atakan Sayın

okunma

UBER’den Dev Yükseliş!

3.5 yıl önce uygulama marketlerinde yerini alan araç kiralama ve taksi çağırma uygulaması UBER, kırılması gerçekten çok güç bir rekora imza attı. Bir çok teknoloji devi gibi San Francisco merkezli bir uygulama olan UBER, tam 17 milyon USD değere ulaştı.

Bir grup yatırımcıdan kendine tam 1.2 milyar USD fon ve destek sağlamayı başaran UBER şu anda 37 ülkede ve 128 şehirde hizmet veriyor. Bu hizmet karşılığında sürücülerden 200 milyon USD’dan fazla yıllık gelir sağlamayı başaran şirket, işe ilk olarak lüks araçlarla başlamış, daha sonrasında ise orta sınıfa yönelik hizmetler de sunmuştu.

Türkiye’de yok

UBER uygulaması her ne kadar büyük olsa da, henüz ülkemizde hizmet vermiyor. Taksi çağırma veya araç kiralama uygulamaları Türkiye’de yeni yeni gelişirken, kısa süre önce BiTaksi uygulaması ile iyice büyümeye başlamıştı. Türkiye pazarı bu hızla büyümeye devam ederse, UBER‘in ülkemizde de hizmet sunması oldukça muhtemel.

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar

İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.