Diğer robotlara kıyaslandığında daha güvenli ve daha kolay şekilde yönetilebilen Fleye, uçabilen otonom robotların geleceği olarak gösteriliyor. Geleceğin drone tasarımı nasıl olurdu sorusuna cevap olarak dizayn edilen robot, bilim kurgu tarzında bir yapıya benzetilmiş.
Dünyanın en güvenli robotu
Fleye’nin ana özelliği eşsiz küre şeklindeki tasarımı. Bu şekilde hareket eden bütün parçalara kalkan görevi görebilecek aparatlar takılabilmiş. Yani bu robotu tutabilir, itebilir hatta biraz vurabilirsiniz ve bunları kendinizi ve başkalarını yaralamadan yapabilirsiniz. Ayrıca Fleye, bir yüzeye çarptığında dayanıklılık olarak da çok güçlü olduğundan sorunsuzca çalışmasına devam edebiliyor.
Eğlenceli ve kolay kullanım
Fleye çok kolay bir şekilde Android ve iOS destekli akıllı telefonumuzdan kullanılabiliyor. Artı olarak pilot yeteneklerine ihtiyaç duymadan, basitçe uçuş kamerasını açıp çekim yapıyorsunuz. Oyun oynar gibi dokunmatik ekranda sanal tuşlar ile robotu kontrol etmek mümkün. İsteğe göre bluetooth bir gamepad bağlamak da seçenekler arasında.
Akıllı ve otonom robot
Fleye, içinde son akıllı telefonlara benzer bir bilgisayara sahip. Çift çekirdek ARM A9, donanım hızlandırılmış video kodlama, iki adet GPU, 512 MB RAM ve Linux işletim sistemiyle çalışan robot, aynı zamanda meşhur Bilgisayarla Görme kütüphanesi olan OpenCV desteğine de sahip. Yani Fleye, otonom olarak görev yapmak üzere programlanabilir, çevresinde gördüğü şeylere kendi başına tepkiler verebilir.
Fleye nasıl çalışıyor
Fleye, akıllı telefonumuz üzerinde 4 mod ile çalışabiliyor.
Selfie: bu mod ile birlikte robot biraz geri gidiyor ve size doğru yavaşça uçarken video kaydı yapıyor.
Panorama: belirlenen yükseklikte kendisini 360 derece çevirerek panorama çekimler yapıyor.
Hover: havada asılı kalma modu ile 10 cm keskin isabetle sabit durabiliyor.
Manual: telefonu ya da bluetooth bir cihaz kullanarak el ile uçurma modu.
Açık bir platform olduğundan geliştiriciler başka uygulumalar da geliştirebilir. Sinematik çekimler için rota belirleyebilen bir uygulama, oyun, takip ve işaretleme gibi değişik seçenekler bunlardan sadece bazıları.
Uzaktan erişim API ve SDK ile WiFi kullanan her cihaz Fleye için kontrol aletine dönüşüyor.
Fleye teknik özellikleri
23 cm çapında küre şeklinde ve 450 gram ağırlığında bulunan Fleye, 1500 mAh LiPo bataryaya, 10 dakika uçuş süresine, 15 km/s uçuş hızına, 8 km/s rüzgar toleransına, basınç tabanlı irtifa ölçere, GPS’e, ekstra taban kamerasına, çift çekirdek ya da dört çekirdek ARM A9 800 Mhz işlemciye, 1080p 30 fps kayıt yeteneğine, OpenGL ve OpenCL destekleyen ekran kartına, 512 ya da 1024 MB RAM’e, Yocto Linux işletim sistemine, USB ve microSD kart slotlarına, 100 metre WiFi çekim alanına sahip.
Kamera özelliklerinde ise 5 MP Omnivision 5640 sensöre sahip olan, 160 derece görüş açılı lens ile MP4 formatına 1080p video kayıtları yapılabildiği görülüyor. Kickstarter üzerinde 175 bin avro hedef koyulan drone, şu anda 145 bin avro bağış toplamış durumda ve daha bitimine 27 gün var. Fleye satın alabilmek için yapılması gereken bağış miktarı ise 599 avro.
Fleye, uçabilen kişisel robot hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayarak Kickstarter sayfasına gidebilirsiniz.
:: Fleye kişisel robot hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bunun drone dan farkı ney şimdi
Güzelmiş evde de kullanılır
Ne işinize yarıyor peki hiç!
değişik olmuş ayrıca drone dan çok ta farkı yok….
Hiç aerodinamik değil. Dışarıda yanal rüzgarlardan çok etkilenir. Ayrıca normal dronelardan ne farkı var? Yaptığı ekstra bir iş yok.
Kesin ip var. Dikkat edin.
Kesin ip var. Dikkat edin.
Star wars takı jedi eğitim robotunun ilk hali
10 dk kullanma suresi derken? saka mi 😀