Mayıs 2017 yılına kadar DSLR dünyasında iki önemli ismin oyuncuları vardı; Canon ve Nikon. Bu tarihte ise rekabete Sony Alpha A9 katıldı ve oyunu değiştirdi. Daha küçük, hafif ve hızlı olan Sony A9’un ardından sahneye Sony A9 II çıktı. Sony A9 II özellikleri ile çıtayı bir üst seviyeye de çıkardı.

Biz de bu yazımızda deneyimlerimizi ve kameranın özelliklerini sizlerle paylaşıyoruz.

Sony araba yaptı! PS5 beklerken arabasına bindik

Sony araba yaptı! PS5 beklerken arabasına bindik

Sony Vision-S konsepti ile otomobil dünyasına giriş yaptı. Biz de Sony Vision-S ön inceleme videosu ile otomobile yakından baktık. Sony Vision-S özellikleri ile neler sunuyor?

Sony A9 II özellikleri

İkinci nesil A9, pazara hızlı bir giriş yaptı. İlk nesil A9’un temel özelliklerine bağlı kalan Sony A9 II, yapılan ufak ayarlamalarla özellikle performansa ihtiyaç duyan kullanıcıların hayatını daha da kolaylaştırıyor. Sony Alpha A9 II özellikleri ile kimseyi hayal kırıklığına uğratmayacağını söyleyebiliriz.

İlk olarak şunu belirtelim, A9 ile A9 II arasında hem donanım hem de tasarım açısından önemli bazı farklılıklar bulunuyor. Bu tasarım değişikliklerinin başında, daha kolay tutulabiliyor olması geliyor. Saatlerce kamera tutmak zorunda olan kişiler için bu, oldukça kullanışlı bir özellik.

AF-ON düğmesi de artık daha büyük ve belirgin. Kullanılan joystick de daha kolay bulunabiliyor. Bu da kullanıcının gözünü vizörden ayırmadan aradığını bulmasını ve kullanmasını kolaylaştırıyor. A9 II ile birlikte lens kilit düğmesi de yeniden tasarlanmış durumda. Yine sağ üst köşede yanlışlıkla bir değişiklik yapılmasını önlemek için kilit düğmesi bulunuyor.

A9 II’nin selefine göre önemli avantajlarından biri de mekanik deklanşörü kullanarak iki kat daha hızlı çekim yapabilmesi.

Makinede titreşim önleme modu da bulunuyor. Ancak bu modu video çekerken ya da elektronik deklanşörü kullanırken aktif etmek mümkün değil.

Şimdi gelelim biraz da teknik verilere.

A9 II aslında A9 ile aynı sensörü kullanıyor. 24.2 Megapiksel çözünürlüğünde Exmor RS CMOS sensörü ile gelen A9 II, elektronik deklanşörü kullanarak 20 FPS, mekanik deklanşörü kullanarak 10 FPS çekim yapabiliyor. 425 kontrast algılama noktası ile gelen A9 II, sensörün yüzde 93’ünü kapsayan 693 faz algılama AF noktasına sahip.

Bol miktarda ayrıntıyı ve etkileyici renkleri, keskin bir görüntü ile sunan A9 II, ISO performansı konusunda da oldukça başarılı. Düşük değerlerde bile etkileyici sonuçlar çıktığını söyleyebiliriz.

A9 II özellikleri arasında işlemci detaylarına da bakmak gerekiyor. Kamera gücünü Bionz X işlemcisinden alıyor. Bu işlemci sayesinde saniyede 60 sürekli otomatik netleme ve otomatik pozlama yapılabiliyor. Bu da önceki nesle göre daha hızlı odaklanma anlamına geliyor. Bu arada makinede beş eksenli gövde içi görüntü sabitleme özelliği bulunduğunu da söyleyelim.

Video performansına baktığımızda ise makinenin 8-bit videolar çektiğini görüyoruz. Çekilen görüntülerin kaydı için 2 adet UHS-II kart kullanılıyor.

Z serisi batarya ile kutudan çıkan A9 II, tek şarjla 1.000 adede yakın çekim yapabiliyor.

USB-C 3.2 portları ve 3.5 mm kulaklık girişi ile gelen makinede daha önce de söylediğimiz gibi çift SD kart girişi konumlanıyor.