Uluslararası Uzay ve Havacılık Dairesi yani NASA tarafından, Kepler Uzay Teleskobu ile devam eden Dünya benzeri gezegen arayış çalışmalarına, geçtiğimiz günlerde ilginç bir sinyal takılmıştı.

Araştırmacı Gökbilimciler tarafından fark edilen bu sinyaller, kaynağından gelmesi beklenmeyen ışık aralıkları olarak kaydedilmişti. Zira gelen bu ışıklar stabil değil, bilinçli aralıkla gönderiliyor izlenimi oluşturuyordu.

:: En İyi Uzay Fotoğrafları -1

:: En İyi Uzay Fotoğrafları -2

Akabinde ise bu sinyallerin, Dünya Dışı Varlıklar sorularını yeniden gündeme getirmesi, konu ile ilgili açıklamalar yapılmasına neden oldu.

Yeni yakalanan, Uzay Sinyalleri!

15-10/20/news_1-uzaydan-ilginc-sinyaller-geliyor-sdn-bilim-populer-bilim-2015.jpg

Son birkaç yıldır, Kepler Uzay Teleskobu üzerine düşen KIC 8462852 kod isimli yıldızın ışıkları, beklenmeyecek şekilde düzensiz olarak kaydedilmiş olduğu açıklandı. Bu açıklamanın hemen ardından gelen yorumlar, bu ışıkların düzenli olarak Dünya Dışı Varlıklar tarafından aktarılabiliyor olduğu çevresinde şekillendi.

Ancak yapılan açıklamalara göre; kaydedilen bu ışık süzmeleri belirli bir kod değilken, birçok farklı sebeple de kesiliyor olabilir. Bu sebepler arasında ise güneş dizinlerinin toplanarak, radyasyon etkisiyle geri dönüşü olabildiği öne çıkanlardan oldu.

Bu açıklamalara eklenen bir diğer bilgi ise, uzayın uçsuz bucaksız alanlarında, bu ve buna benzer olasılık dışı hareketleri kapsayabilecek daha bilinmeyen birçok farklı olayın bulunması ihtimali oluyor.

Son olarak bu sinyal karmaşalarına daha önce de; 1967, 1997, 1998 ve 2010 yıllarında rastlandığını belirtmekte fayda var. Gelen ışıkların uzaklıklarından dolayı ise, hala daha net açıklamalar yapılabilmiş değil.

:: Söz konusu bu düzensiz sinyaller ile ilgili, siz ne düşünüyorsunuz?