NASA, “Uzayda hayat var mı?“, sorusunun cevabını aramaya hazırlanıyor. NASA son zamanlarda Mars görevi ile birlikte uzayda hayat arama girişimlerini bir kenara bırakmış gibi görünüyordu.

NASA,  Buoyant Rover (BRUIE) adı verilen robot ile Jupiter uydusu Europa ve Satürn uydusu Enceladus‘ta hayat aramaya devam edecek.

Uzayda hayat arayan robot ne zaman yola çıkıyor?

NASA, her ne kadar Mars görevi ve Ay üssü gibi konularla meşgul olsa da, Europa ve Enceladus üzerine araştırmalar yapmaya devam ediyor.

Bildiğiniz gibi bu iki uydunun ortak yanı yeryüzü kabuklarının altında devasa okyanuslar olduğuna dair kanıtlar bulunması. NASA bu ihtimalin güçlenmesiyle birlikte iki uyduda da araştırmalar yapmak için kolları sıvadı.

NASA’dan uyarı: Bir asteroit dünyaya yaklaşıyor

NASA’dan uyarı: Bir asteroit dünyaya yaklaşıyor

NASA, dünyaya her 2000 yılda bir asteroidin isabet ettiğini ve şu anda da bir asteroidin Dünya'ya oldukça yaklaştığını belirtti. NASA asteroit konusunda bazı açıklamalarda bulundu.

İşte NASA tarafından geliştirilen uzayda hayat arayan robot tam olarak bu ihtimal üzerine geliştirildi. Bir tür mini drone gibi görünen robot, su altına inerek “Uzayda hayat var mı?” sorusuna cevap bulmaya çalışacak. NASA, BRUIE robotu, Enceladus ve Europa okyanuslarının soğuk ve çetin ortamına dayanması için özel bir kaplamaya sahip.

Antartika şartlarında denenen BRUIE, okyanus tabanına inerek gövdesinde yer alan kameralarla görüntü alacak ve bu görüntüleri yine beraber gönderileceği ve gezegen yörüngesinde yer alan bir uyduya aktaracak.

uzayda hayat var mı, uzayda hayat, uzayda hayat arayan robot, bruıe

Canlı yaşamı fark edebilmesi için bir çok sensörlerle donatılan robotun 2025 yılında yola çıkacak. Şu an için Antartika‘da testlerine devam eden robotun, 2025 yılına kadar son haline gelmesi bekleniyor.

Peki siz ne düşünüyorsunuz, NASAUzayda hayat var mı?” sorusunun cevabını Europa ve Enceladus uydularında bulabilir mi? Yorumlarınız bekliyoruz.