Elektronik kitaplara bir de Google’ın penceresinden bakın. Android 2.3 ve Nexus S’in ardından Google’ın son bombası eBooks oldu. Android 2.3’e getirilen VoIP desteği ile FaceTime uygulamasına karşılık olarak Apple’ın rakibi olan Google, bir başka konuda daha Apple ile karşı karşıya gelmiş oldu. İlk duyurulduğunda iBooks, Kindle Killer olarak ünlenmişti. Ve şimdi bu ikiliye yeni, iddialı bir isim dahil oldu: Google eBooks!
Google eBooks ile teorik olarak internete girebildiğiniz her cihazdan kitap okuyabilisiniz.
Kitapları İndirmekle Zaman Kaybetmeyin!
iBooks gibi iOS’li mobil cihazlara hitap eden Google eBooks farklı olarak Android’li akıllı telefonlarda Sony Nook gibi Adobe’ın eBook platformunu destekleyen cihazlarda ve hatta web tabanlı olarak internete erişebilen tüm cihazlarda çalışabiliyor.
Bulut işlem mantığında çalışan Google eBooks’ta okuduğunuz yahut okumak istediğiniz kitapları, bilgisayarınıza ya da mobil cihazınıza indirmek gibi bir zahmete katlanmıyorsunuz. İstediğiniz her yerden online olarak tüm arşive kolaylıkla erişebiliyorsunuz.
Unutmadan okumaya başladığınız kitabı bağlantınız kesilse bile okumaya devam edebiliyorsunuz. Yani elektronik kitaplar bir çeşit senkronizasyon işlemi ile cihazlarda yer alıyor.
{pagebreak::Mobil Yazılım Yok Mu?}
Mobil Yazılım Yok Mu?
Google eBooks hizmeti web üzerinden tüm cihazlarda kullanılabiliyor. Ancak siz yine de bir uygulama ile bu hizmeti kullanmak isterseniz Google’ın bu konu için de bir çözüm önerisi var. Android ve iOS için iki farklı yazılım geliştirilmiş ilk etapta.
Google eBooks yazılımı iPad üzerinde böyle görünüyor.
Android ve iOS
AppStore üzerinden indirilebilen iOS uygulaması, iOS 3.0 ve üzeri yüklü sistemlerde çalışabiliyor. Yazılımın iPhone, iPod Touch ve iPad desteği mevcut. Uygulama ile iOS kullanıcıları mobil eBookstore‘a bağlanabilme, kitaplar içinde arama yapabilme, offline kitap okuyabilme, gece okuma modu gibi olanaklardan faydalanabiliyor.
Android 2.1 Eclair ve üzeri Android sürümlerini kullanan akıllı telefon sahipleri buradaki Market linki üzerinden Google eBooks uygulamasını telefonlarına yükleyebiliyor. Android ve iOS yazılımları arasında özellik olarak herhangi bir farklılık bulunmuyor.
{pagebreak::Kaç Tane eBook Var?}
Kaç Tane eBook Var?
Google’ın ilk eBook’u 2004 yılında okunabilir hale getirdiğinden bu yana 6 sene geçmiş. Bu süreç içersinde inanılması güç bir arşive ulaşan ve hemen her dilde sayısız eseri bünyesinde barındıran Google, dünyanın en büyük 40 kütüphanesinde yer alan tüm eserleri tarayarak arşivine dahil etmiş.
An itibariyle Google eBooks arşivinde ücretli ve ücretsiz olarak toplamda 35.000’den fazla yayın evinin 15 milyondan fazla yayını yer alıyor.
Gogle eBooks inanılmaz zengin bir arşiv.
100 ülkede ve 400 farklı dil desteği ile yayında olan Google, http://books.google.com/ adresinden de Türkçe olarak yayında. Ancak eBook Store henüz ülkemizden kitap satın alabilmeye olanak tanımıyor ne yazık ki.
:: Google’dan kitap satın almayı düşünür müsünüz?