LTE teknolojisinden çok daha yüksek hız ve daha düşük gecikme süreleri sunacak olan 5G için GSM operatörleri testlerine ve saha çalışmalarına hız kesmeden devam ediyorlar.
Tek bir mobil baz istasyonuyla 20 Gbps hızında indirme ve 10Gbps hızında yükleme işlemine imkan tanıyacak olan 5G ile, kilometrekare başına en az 1 milyon kullanıcıya destek verilebilecek.
ABD’nin en büyük GSM operatörlerinden birisi olan Verizon, 5G teknolojisinin sunduğu hızları gerçek hayat koşullarında test edebilmek için gerçekleştirdiği testlere bir yenisini daha ekledi.
5G, düşük gecikme süreleri ile dikkat çekiyor!
Kullanıcılara sunacağı 5G altyapısını en iyi hale getirebilmek için İsveç merkezli Ericsson ile birlikte çalışan Verizon, hem mobil hem de sabit kullanım için farklı testler gerçekleştiriyor.
#video_14708#
ABD’nin Indiana eyaletinde bir yarış arabasına 5G anteni takılarak hareket halindeyken gerçekleştirilen testte, en düşük hız olarak 1 Gbps, en yüksek hız olarak ise 6 Gbps elde edildi.
Testi daha ilgi çekici hale getirmek için aracın camlarını kapatan ve araç üzerinde yer alan kameradan gelen görüntüyü, sürücünün sanal gerçeklik gözlüğüne aktaran Verizon, 5G’nin sunduğu oldukça düşük gecikme sürelerine dikkat çekmek istiyor.
Tabi, 5G yaygınlaştığında gerçek hayat koşullarında bu hızlara ulaşmanın en azından kısa zamanda mümkün olmayacağını düşünüyoruz.
:: Mobil cihazınız ile elde ettiğiniz internet bağlantısından memnun musunuz?
Türkiyede muhtemelen 20 sene sonra görürüz bu hızları 🙂
Operatörler daha halen 4.5G paketlerinde gelişme sağlayamadı son kullanıcı fiyatı çok fazla şuan paketlerin artik 5G için çıkacak paketleri toplasak 1 senede amiral gemisi cihaz alacak parayı veririz heralde
5G neden tv. aktarıcıları gibi ( uydular bileşimi/kıtalar ve ülke bölgeleri arası) aktarılmıyor, illaki operatörler devrede olacak ise,,uydulardan verdikal iniş olarak oparatör merkezine – oparatör merkezindende abonelerine horozinal dağıtılış pek ala yapabilirler ancak, hala DAĞLARA BAĞLARA direk dikiliyor onada elktik taşınacak, oradanda pasif güç ile halka hizmet verecekler !!! 5G ile uydu inişi olsa millete dağılışı gene 3G.i bu spastik (hasta ve kronolik bellek ve beyinle) ileri götüremezler, şimdiki 4G ile nasıl 4.5 veya 4.6 G diye yutturuyorlarsa 2 sene sonrada aynı zavallılıklarını ortaya koyup milleti aldatmaya çalışacaklar..
bu oparatör işi oldukça ne avp.nın birçok devleti ne Ülkemiz ve hatta nede güney abd ve afrika asla 5G,ye ulaşamaz..
Tek çare UYDULAR BİLEŞİMİ yazılımı ve entekresidir..5G.. gerisi hikaye.
5G için en az 10.bin veya üstü battery lazım.yoksa bu hız ile 3.bin veya 5 bin mah..yetmez.. telefonlarda kristal sinyal alıcısı olmalı..yoksa bakır elementle ve entegre bağlantısı ile 3 G,yi asla aşamaz. çünkü sinyal almaz.veya % 35,e kadar sinyal delegasyonunu alabilir.. teknic.
GALİBA,,devletlerin yetkilileri oparatörlerden bahşiş alıyorki,uydu sistemine geçmiyor. birçok video (5G) izledik.,hepsi aynı mantığın katagorisini vurguluyor..
1Gb..en fazla 6Gb. bölgesinde..öteye geçemiyorlar..nedeni ise dağıtıcı kuleler
bakır ve mangezyom ARALIKLARI ile sinyal dağıtıyor..asla başarılı olamazlar.. hemde yemin ile..diyoruz..illede uydu sistemi olmalı
örn..hotbing uyduları gibi 6 uydu birbirine eş sistem bağlantılı Tv..için..abd..arjantin bölgesinde..
asla hayalleri gerçek olmaz..bu kafa ve inat ile gidilirse..
bekledikleri 20 Gb.sinyal dağıtma indirme,,elde ettikleri 5/1 4 gb.
hemde şehir içinde..şehir dışına çıkıldğında bu sinyal paramatreleri dahada düşecek..2G,ye..eldeki telefon 5G. olsa dahi 5G sinyalini oparatör bu telefona eriştiremez….biz hikaye anlatmıyoruz..SPECTRONİC sistem ve Quadronic sistem ile birleşmeli uydular arası bağlantılı olmalı..
dünyada en ücra köşesinde 5G sinyal almayan bölge kalmaz..TÜNELLER DAHİLDİR.. tecnic..
farketmez nasılsa E5'de 2G çekecek
İsterlerse 1 milyon Gbps hızlara ulaşsınlar bizim muhterem operatörlerimiz 1 GB internet paketine 35 TL ister.
1 gigabit olmasa da 500, megabitleri rahatca gorulebilecegi dusuncesindeyim minimum 500 megabit diyorum
O zaman 3g ile 1gb internet 15 gun gidiyordu 4.5g ile 5 kadar yetiyordu 5G ile heralde 2 saatte falan biter
google balon ile afrikaya int.veriyor..wifi ile. nasıl veriyor..kablo ile mi veriyor..
bazıları deniz dibindeki kablolardan …Fiber…bahsediyorlarda..işkembeden atmak .. ancak googlenin afrika bölgesinde bir kaç şehire verir..balon ya söner veya patlar int.de durur..bu mantıkla bakıldığında uydudan sinyal vermek hem ucuz hem uzantılıdır..
Türiyenin şu an 3 uydusu 41 derecede 1,si tv. 1.askeri bilgi ve 1,side yardımcı uydu olarak zaten var. bu uyduların erişim kanallarından tv.analog (sinyallar şu an zaten boşta)bunlardan yararlanılır..ya ptt ling merkezi (gölbaşı)na veya
erişim sağlayan öperatörlerin kulelerine sinyal gönderebilir..ancak yapılmıyor.
Çankırı,da dağın tepesine çıkarır üyesini..başka kasabada minarenin tepesine çıkarır üyesini..zaten gelen (gönderilen sinyaller operatörlere göre değişiyor.
2.si 800 bant hrz.. telecom da 1800 bant herz.ten gönderiyor..ilk ikisi doğru sinyal öntemi..ok gibi ..sonuncusu deniz dalgası gibi dalga çizerek gelir.binalara varınca kırılırlar içeri giren sinyal 0.5 ila 08 hrz.e düşer..ancak
telefonlarda çanak yazılımı olursa 5 bant zaiyat vermeden 20 ghrz. üzerinden gelebilir..bu günkü denemelerde 6 Ghrz.i geçmiyor.en iyisi buysa..
huveai ve telecom birlikte çalışıp geliştirmektedirler..sonuçlar 5 Gb.yi geçmiyor..uydu sistemi olsa 50 gbherz /saniye olabilir..
Bugünkü telefonların hiç birisi 5G sinyalini alamaz.. hd.tv.lar ultra hd.veya 4K,sinyalini alamadığı gibi..neyaparsan yap hd.olarak seyredersin.. çünkü içindeki entekreler uyumlu değil..
bir şeyleri bu hükümet kadar hızlı yapan bir hükümet yok başkanlık sisitemide hızına hız katmak için getirilmiştir mühalefet gen soru güven oyu vs işi geciktirmesin muhalefet ortadan kaldırılıp işlerin hızlı ilerlemesi için getirilmiş degiştirilmiştir ters mantık yavaşladı demek kendisiniin oldugu yerde saydıgını görmek demektir yunanistan gibi olurduk şuan ama öyle degiliz kimse inkan edemez göklerden gelen bir karar var
Alçak Yükseklikteki Yörünge (A.Y.Y.) (Low Earth Orbit- LEO): Alçak yükseklikteki yörünge yeryüzünden 2000km.nin altını kapsar. Bu yörüngedeki uydular, yere çok yakın olmaları nedeniyle, yörüngede kalabilmek için oldukça hızlı dönerler. Dünyanın çevresinde bir turlarını yaklaşık 100 dakikada tamamlarlar. Uyduya erişim süresi de yaklaşık 20 ms. dir.
Orta Yükseklikte Yörünge (O.Y.Y.) (Medium Earth Orbit -MEO): Bu sistemde uydular iki radyasyon alanının arasındaki bölgeye yerleştirilirler. Yeryüzünden yükseklikleri yaklaşık 10000km. civarındadır. Gecikme süresi yaklaşık 100 ms.dir. Uydular bir turunu altı saatte tamamlar.
Jeosenkron veya Jeostasyoner Yörünge (J.Y.) (Geostationary or Geosynchronous Orbit): Bu sistemde uydular ikinci radyasyon alanının dışında bulunmaktadır. Bu yörünge yeryüzünden 36000km. yüksekliktedir ve bu seviyede uydular dünyanın dönüş hızıyla aynı olduğu için dünyaya göre hareketsiz görünürler. Uyduların bir turu bir güne eşdeğerdir. Gecikme süresi yaklaşık 250 ms.dir.
Dünyada kullanılan sistemi anlatmak işkembeden atmak değildir gerçek dünya problemleri ütopyolarla hayallerle çözülemiyor ondan dolayı fiber internet baz istasyonları wifi ya da kısa mesafede balonlar ile dağıtılıyor internet demek fiber demektir şu anki teknoloji ile internet tamamen fiber üzerinedir eğer uydu ucuz kullanışlı olsaydı kimse binlerce kilometre fiber ile uğraşmaz direkt uydudan bu işi hallederdi ya da operatorler binlerce baz istasyonu kurmaz ya da ülkemizde altyapı yok diye deniliyor ya ki bu fiber altyapıdır bir tane uydu ile bağlantı kurulur ve her bölgeden de uyduya bağlantı kurulur böylece herkese çok yüksek hızlı internet verilirdi niye altyapı ile uğraşılsın bunlar tamamen hayal ürünü gerçek dünyada fiber ile bağlantı kurarsan ve bu bağlantı ne kadar fazla ise altyapında o kadar yeterlidir biraz araştırma yapan biri bile fiberin ne kadar önemli olduğunu ya da niye şu an ki sistemin kullanıldığını anlar, fiberin önemini anlar