Vivo iQOO 120W süper flaş şarj teknolojisi gün yüzüne çıktı. Oppo’nun 125W süper flaş şarj teknolojisine rakip olan Vivo, 15 dakika içerisinde yüzde 0 şarj seviyesinden yüzde 100 şarj seviyesine ulaşabildiğini gösterdi.
Vivo iQOO 120W süper flaş şarj teknolojisi şaşırtıyor
Samsung, Huawei ve LG gibi markalar kendi ürünlerini ekran tasarımları üzerinden pazarlıyor. Xiaomi, Oppo ve Vivo ise kullanıcıların şarj şikayetlerini dikkate alarak yeni projeler üzerinde çalışıyor.
Geçen yıl 100W hızlı şarj teknolojisi ile bu savaşın fitilini ateşleyen Xiaomi, şartların henüz bu teknoloji için uygun olmadığını belirtmişti. Oppo ve Vivo ikilisi bu konu hakkında farklı düşüncelere sahip.
iQOO tarafından düzenlenen 15 dakikalık sunumda 120W ve 55W ikilisi karşılaştırıldı. 55W hızlı şarj teknolojisinin beşinci dakikada yüzde 0’dan yüzde 18’e geldiği görüldü. 120W ise yüzde 0’dan yüzde 50’ye gelmeyi başardı.
Bu şarjın bir ay sonra piyasaya sürüleceği düşünülüyor. Çinli firma bu konu hakkında henüz bir açıklama yapmadı. Sunuma ev sahipliği yapan iQOO yöneticine göre 120W süper flaş şarj teknolojisi sayesinde 4000 mAh’lik bir bataryayı 15 dakikada tamemen doldurabileceğiz.
Bu şarjın kullanılacağı ilk akıllı telefonun oyun ve oyuncu odaklı bir cihaz olacağı söyleniyor. Bu söylentiler şu an için sadece bir iddiadan ibaret. Böylesine güçlü bir enerji için bazı akıllı telefonların aşırı ısınmaya karşı ek soğutuculara ihtiyaç duyacağını söyleyebiliriz.
Dilerseniz sizi 120W ile 55W arasındaki hız yarışı ile baş başa bırakalım. Bu konu hakkındaki yorumlarınızı bekliyoruz. İyi seyirler.
İleride 1 dakikada yüzde 100 şarj olan telefonlar olacaktır
1 dakika çok olur. En az 2 saniye
Patlar falan geç dolsun daha iyi
Adamlar yapıyor umarım pili öldürmüyordur ve uzun yıllar kullanmaya imkan tanıyordur
Peki bu hızlı şarj işlemi esansında fiziksel olarak lityum ion elektronlarının titreşim hızlarıda artıyor. Bu titreşimin çok hızlı gerçekleşmesi elektronların yarılanma ömürlerinide etkilemiyor mu? Bir elektron ne kadar hızlı hareket ettirilirse o kadar hızlı ölüre ne oldu?
Yeni batarya tekonolojileri geliştirilmediği sürece bu şarjlarla biz 3-6 ayda bir telefonu batarya değişimine göndeririz.
yanmayacağının veya patlamayacağının garantisi var mı? şarj sırasında bataryaya kaç amper’le yükleniyor? tehlikeli sınırlara ne kadar yakın? samsung note 7’ye ne olmuştu? aklımda deli sorular…
Arabayı da şarj eder galiba