Yerli ve milli teknolojilere odaklanan Vodafone, Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgeleri‘nde toplam 250 ULAK baz istasyonunu devreye aldı. Şirket böylece en fazla aktif ULAK baz istasyonuna sahip operatör oldu. Vodafone ULAK ile yerli baz istasyonu konusunda rekor kırdı.
Vodafone ULAK ile yoluna devam ediyor
Vodafone, Rize, Artvin, Ardahan ve Kars’ta hizmete sunduğu ULAK baz istasyonlarıyla toplam yaklaşık 12 bin kilometrelik alanda 200 binin üzerinde aboneye hizmet verecek. ULAK yerli baz istasyonunun ticari olarak hizmet verebilmesi için ilk günden bu yana en fazla destek veren şirket Vodafone, önümüzdeki dönemde de desteğini sürdürecek.
Canlıya alınan ULAK baz istasyonları için Rize’de bir açılış töreni düzenledi. Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi, ULAK Haberleşme A.Ş. Genel Müdürü Dr. Metin Balcı ve Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan katıldı. Toplantı sonrası, Vodafone’un Rize Çayeli sahilinde kurduğu ULAK baz istasyonu törenle hizmete açıldı.
Etkinlikte konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, yaptığı konuşmada Bakanlık olarak 2023 vizyonuna uygun çalışmaların devam ettiğini belirtti. ULAK’ın 4G mobil iletişim teknolojilerine sahip baz istasyonları anlamına geldiğini söyleyen Sayan sözlerine “Bu amacın 5G ve ötesi yönünde güçlendirilmesi, küresel anlamda rekabetçi ve yeni bir endüstri oluşturulmasını sağlayacak. Yerli ve milli ürün ekosisteminin büyümesini önceliklerinden biri olarak gören Vodafone, ULAK yerli baz istasyonunun ticari olarak hizmet verebilmesi için en fazla destek veren şirket oldu. Vodafone, şu anda ticari şebekesinde en fazla aktif ULAK baz istasyonu olan mobil operatörümüz. Vodafone, Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgelerindeki 4 ilde toplam 250 ULAK baz istasyonu kullanıyor. Bu anlamda gösterdikleri hassasiyetten dolayı sizlerin huzurunda kendilerine teşekkür etmek istiyorum” diyerek devam etti.
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç ise, 5G’ye giden yolun haberleşme teknolojilerinden geçtiğini belirtti. Koç ise konuşmasında şu sözlere yer verdi:
“Ülkemizin haberleşme alanındaki dışa bağımlılığını azaltmak, 5G’ye giden süreçte mobil işletmecilerin şebekeye ilişkin yapacağı donanım ve yazılım ihtiyaçlarını karşılamak ve elektronik haberleşme sektöründe yerli ve milli bir üretim ekosisteminin hayata geçirilmesini sağlamak amacıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın öncülüğünde ‘Yerli ve Milli 5G Haberleşme Şebekesi Projesi’ geliştirilmiştir. Bu projenin somut bir çıktısı olan, Türkiye’nin ilk yerli ve milli baz istasyonu ULAK’ın Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinde kurulum ve kullanımına öncülük ederek, ULAK’ın tüm operatörlerimizin tercihi haline gelmesine vesile olduk. Külliye’nin mobil iletişim altyapısının ULAK baz istasyonlarıyla karşılanmaya başlanması, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, dijital dönüşüm ve bu dönüşümü destekleyecek iletişim altyapılarında yerlileşme ve millileşme gayretlerine verdiği desteğin önemli bir göstergesidir.”
Konuyla ilgili açıklama yapan ULAK Haberleşme A.Ş. Genel Müdürü Dr. Metin Balcı şunları söyledi:
“İlk önemli aşamasını tamamladığımız projemizin sadece bir başlangıç olduğu inancı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda, Vodafone ile ulaştığımız bu aşamayı da önemli bir dönüm noktası olarak görüyor ve bu yolda hız kesmeden ilerleyecek şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz”
Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan ise açıklamasında Vodafone ve ULAK ekiplerinin 40 uzmanla çalıştıklarının altını çizdi.
Vodafone, ULAK çalışmalarına Aralık 2016’da başladı. Şubat 2017’de 250 ULAK baz istasyonu için sipariş veren Vodafone, ürünün geliştirme sürecine 40’ı aşkın uzmanıyla, bugüne kadar toplam 2 bin 500 adam/gün’den fazla katkıda bulundu. ULAK, Vodafone’un da katkısıyla 2-3 yıl gibi kısa bir sürede sahalarda yerini alarak ticari şebekelerde de kullanılmaya başladı.
Vodafone, 71 yerli firma ile iş birliğine devam ediyor. Aynı zamanda İTÜ Vodafone Future Lab inovasyon merkezinde yaklaşık 30 yerli girişimci iş ortağıyla birlikte çalışıyor.
Tebrikler vodafone
İzmirin göbeğinde çekmiyor ne alırsa alsın
Malatya’da çekmiyor.
Telefonunuz cekmiyorsa kullandiginiz operatore baz istasyonu talebinde bulunabilirsiniz. Milli ve yerli (ULAK) baz istasyonu talebinde bulunursaniz bir tuglada siz koymus olursunuz
O oyle kolay değil ha deyince istediğin yere kafana gore baz istasyonu kuramassin yapilan işin içinde olan biriyim cokta umutlanmayin kalite beklemeyin
tebrikler
kimbilir ne teşvik verildi de bunu kullanmaya geçtiler.
Mersin’de Baz istasyonu yokmuş gibi
Kıbrıs’ın baz istasyonuna geçiyor ve Yurtdışı tarifesi uygulanıyor
Bu kadar komik işte .
Adana Yumurtalık merkez baz istasyonu yok çekmiyor Vodafone hiçbir yerde faaliyet göre köylerimize çekme doğru düzgün yatırım yapılmıyor Yardımcı da olmuyorlar
Adana Yumurtalık merkezde baz istasyonu yok hiçbir yerde çekmiyor Vodafone köylerde de çekmiyor hiçbir yerde faaliyet gösteren bir yer çekim kuvveti değil hiçbir yatırım yapılmıyor yapılmıyor fiber altyapı yok yardımcı olmuyorlar Vodafone Net kullanıyorum sıkıntı yaşıyoruz ev internetinde hiç fiber yatırımı yok
TT ne iş yapar bu ülkede?
İngiliz malı, hayatta geçmem…
Kullandığın ne malı, İngiliz mi battı avanak abdi 🙂
Rize Merkezde zarzor çekiyordu şöyleki telefon çekiyor görünüyor arandığın zaman ulaşılmıyordu, İnternet 4.5G gösterir ama hız E gibi falan filan… Bu durum vodafone kullananların genel problemi.
1 Yıl kullandım az daha kanser oldum ve taahhüt bitince hemen operatörü değiştim.
Bu kadar baz istasyonu sonucu inşallah bu sorunları da gidermişlerdir.
Malatya’nın battalgazi ilçesinde çekmiyor neymiş en iyi operatörmüş peh
Vodafone ezik ve çok geride bir operatör, beşpara etmez, turkcell in kalitesini bilenler ne dediğimi anlamıştır
Biraz da şu fiber ağını genişletseler hiçbir gelişme ilerleme yok internet hızları yerlerde sürünüyor
Habere bak bide yorumlara , allah akıl fikir versin size.
🙂 maalesef durum bu
Nerede bu baz istasyonları çok merak ediyorum. Kurnaz Vodafone yerli istasyona destek verdik diye abone çekecek sonra o istasyonları bize elimizde çekmeyen telefonla odadan odaya aratacak.