WhatsApp sahte haber ile mücadelede kolları sıvadı. Özellikle son dönemlerde, Hindistan’da artan linç olaylarının bu güncellemeye neden olduğunu söyleyelim. Ülkede ki siyasi partiler sahte haberlerin yayılmasından ve linç olayların artmasından WhatsApp’ı sorumlu tutuyor.
WhatsApp başka ülkelerde de bu tür suçlamalarla karşı karşıya kalmıştı. Hatta bu konuda Twitter‘ın daha sabıkalı olduğu söylenebilir. Ancak Hindistan teknoloji firmaları için büyük bir pazar ve kimse bu pazarı kaybetmek istemiyor. Facebook‘un WhatsApp‘ın sahibi olduğu düşünüldüğünde, uygulamanın yasaklanması muhtemelen Facebook‘u da vurabilir.
WhatsApp’tan kullanıcılara nefes aldıracak özellik!
Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp sürekli kendisini yenilemeye devam ediyor. Gelen yeni beta sürümü ise Whatsapp okundu olarak işaretle butonunu bünyesinde barındırıyor.WhatsApp sahte haber güncellemesi nasıl olacak?
Şirket sahte haberi engellemek için yönlendirilen mesajları öncelikle tespit edecek. Attığınız mesaj başka birinden gelen mesajın aynısı ise, karşı tarafa orjinal mesajı gönderen kişi etiketlenerek gönderilecek. WhatsApp bu yönlendirmeyi Hindistan özelinde beş kişi ile sınırlandırıyor. Diğer ülkelerde ise yirmi kişiye kadar bu yönlendirmeyi yapmak mümkün.
Peki ama bu çözüm tek başına işe yarar mı? Doğrusu şirket Hindistan gibi büyük bir pazarda yasaklanmak gibi bir riske girmek istemiyor. Bu yüzden de siyasileri ikna etmenin peşinde. Ancak bu güncelleme sahte haberin yayılmasını önlemek yerine sadece yavaşlatıyor gibi görünüyor.
Sizce bu güncelleme sahte haberin yayılmasını engeller mi? Yorumlarınızı bekliyoruz.
Konunun WhatsApp ile hiçbir alakası yok. Hindistan karar mercileri krizi fırsata çevirip ülkedeki WhatsApp, Facebook, Twitter gibi uygulamaları kapattırıp kendi yerli WhatsApp larını açmak istiyorlar. Çok mantıklı, umarım yapabilirler, yerli sermaye kazanır.
General mobil8 kullanıyorum artık lütfen bana yardımcı olun yeni güncellemeler için