Günümüzde bilgisayarların büyük bölümü Windows 11 ile geliyor olsa da, Microsoft’un en güncel işletim sistemini beğenmeyen ve bu nedenle bir önceki sürümü kullanmak isteyen çok fazla sayıda kullanıcı bulunuyor. Bu kapsamda Windows 10 Türkçe ISO dosyası indirme rehberi ile karşınızdayız. Bu rehberimizde Windows 10 indir dışında, “Windows 10 yükleme” işlemini de anlatıyoruz.
Windows 10 indir – Windows 10 Türkçe ISO
Microsoft’un internet sitesinden ISO indirmek için daha önce bir yazılım yüklemek gerekiyordu. Ancak Kasım 2021 güncellemesi ve Windows 11’in çıkması ile doğrudan dosyayı indirmek mümkün hale geldi. Şu anda ise Windows 10 2022 güncelleştirmesi yani 22H2’yi içeren ISO doğrudan indirilebiliyor.
- İlk olarak buraya tıklayarak Microsoft tarafından hazırlanan Windows 10 Disk Görüntüsü İndirme sayfasına ulaşıyoruz.

- Windows 10 2022 güncelleştirmesinde yani 22H2 sürümünde hem Home hem Pro tek bir ISO içinde. Bu kapsamda “Sürüm seçin” bölümüne ve Windows 10 (multi-edition ISO) seçeneğine tıklıyoruz.

- Bu aşamada dil seçimi yapmanız gerekiyor. Doğrudan Türkçe veya Windows’u farklı bir dilde kurmak istiyorsanız, o dili seçebilirsiniz. İşletim sistemini kurduktan sonra dil değişimi yapabildiğinizi hatırlatmak isteriz.

- Ve artık Windows 10 ISO linki karşımızda! Microsoft burada iki farklı link paylaşıyor, bunlardan birisi 32 Bit diğeri ise 64 Bit. Bizim tavsiyemiz günümüzde 32 Bit işletim sistemi kullanmamanız yönünde. Eğer çok eski bir bilgisayarınız yoksa, mutlaka 64 Bit işletim sistemi yükleyin.
Linklerin 24 saat için geçerli olduğunu ve 24 saatten sonra tekrar indirmek isterseniz aynı adımları tekrar etmeniz gerektiğini belirtmeliyiz.

Microsoft tarafından belirlenen minimum sistem gereksinimleri şu şekilde;
- İşlemci: 1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı işlemci ya da SoC
- RAM: 32-bit için 1 gigabayt (GB) veya 64-bit için 2 GB
- Sabit disk alanı: 32 bit işletim sistemi için 16 GB veya 64 bit işletim sistemi için 20 GB
- Görüntü: 800 x 600
- Grafik kartı: WDDM 1.0 sürücüsüne sahip DirectX 9 veya sonrası
Ekran çözünürlüğünün 800 x 600 olması bile bunların gerçekten minimum gereksinimler olduğunu gözler önüne seriyor. İyi bir deneyim için daha güçlü bir bilgisayara ihtiyacınız var.
Windows 10 ürün anahtarı nasıl alınır?
Windows 10’u herhangi bir ürün anahtarına sahip olmadan yüklemeniz mümkün. Ancak bir süre sonra sizden ürün anahtarı girmeniz istenecek. Birçok kişi internet sitelerindeki ürün anahtarlarını kullanıyor olsa da, bizim tavsiyemiz satın almanız. Yani size ait bir Windows 10 ürün anahtarı sahibi olmanız.
Windows 10 USB’si oluşturma
Windows 10 Kurulum USB’si oluşturmak için buraya tıklayarak “Rufus” isimli aracı indiriyoruz. Rufus’u açtıktan sonra “Device” bölümünde doğru USB belleği seçtiğimizden emin oluyor. Zira, bu işlem sırasında USB bellek biçimlendirilecek ve bu nedenle içerisindeki tüm dosyalar silinecek.

Select butonuna tıklayarak açılan penceren indirdiğimiz ISO dosyasını seçiyoruz. Rufus dosyayı seçtikten sonra gerekli ayarları otomatik olarak yapıyor ve disk düzenini GPT, hedef sistemi UEFI olarak belirliyor.
UEFI desteğine sahip olan veya yeni satın alınan bir bilgisayara sahipseniz ayarları bu şekilde bırakmanız daha avantajlı. Ancak, eski bir bilgisayara (UEFI desteği olmayan) sahip olanların bu seçenekleri MBR ve BIOS olarak değiştirmesi gerekiyor.
“Start” butonuna tıkladığınızda dosyalar USB’ye yazdırılmaya başlanacak ve işlem bittiğinde Windows 10’u kurabileceğiniz bir USB’ye sahip olacaksınız.
Kurulum DVD’si oluşturma
ISO dosyasını DVD’ye yazdırmak isteyenlerin yapması gereken oldukça basit. Windows 7 ve daha güncel bir işletim sistemini kullanıyorsanız ISO dosyasının üzerine çift veya ters tıklayarak “Yazdır” seçeneğine tıklıyoruz.

Bilgisayarınıza boş bir DVD yerleştirmeniz ve “Yaz“seçeneğine tıklamanız yeterli olacak. Yazdırma işlemi bittikten sonra bilgisayarınızı bu DVD’yi kullanarak başlatabilir ve kuruluma geçebilirsiniz.
Fırsat Ürünleri


nasıl ınıyor bu
ISO indirme seçeneği yok sadece ”medya oluşturma” seçeneği var
Su anda iso olarak indiriyorum.
ts cok g]zel b’r payla;ium
Eğer ISO indirme seçeneği yoksa f12 tuşuna bastıktan sonra yukarıdaki alt alta üç noktadaki ”more tools” seçeneğinden ”network conditions” seçeneğine basın. ordan ”user agent” seçeneğinden ”use browser default” tikini sildikten sonra herhangi bir cihaz seçebilirsiniz. ben şahsen blackberry bb10’u seçtim ve işe yaradı
ben ömrümde böyle çözüm görmedim helal
Kanka seni harbiden Allah falan yollamış
seçip devamında ne yapacağız onuda söyleseydin kanka keşke.
Ya da sağ tıklayıp incele ye bastıktan sonra ctrl+shift+m kombinayonuna basıp arından f5 ile sayfayı yenileyip indirebilirsiniz.
Allah razı olsun kardeşim
allah razı olsun knk
Hayattaki en değerli şeylerden biri de zamandır, bu harika ipucu ile vaktimizi heba etmemize mani oldun, Allah razı olsun, teşekkürler!
Adamsın, beton yetmez beton
İşe yaradı çok teşekkürler
o kadar zor a ne gerek var f12 yaptıktan sonra sağ üstten boyutlara tıklayıp her hangi bir cihazı seçip f5 yaptığında zaten geliyor.
windos 10 u flaş belleksiz atacaktım
eğer yine bir windows kullanıyorsan. ISO’yu indir. iso’nun içinde setup.exe klasörü var ona tıkla.
beli
nasil windows icin iso dosyasi indire bilirim?
ben microsoft sitesine girmeye çalıştığımda bu siteye ulaşılamıyor hatası veriyor