Windows bilgisayarların batarya ömürleri çok uzun olmuyor. Bataryanızın ömrünü artırmak için yapacağınız küçük işlemler ile bu süreyi uzatma imkanına sahipsiniz. Bu yazımızda batarya ömrünüzü arttırmak için faydalı ipuçları sizlerle paylaşacağız.
Yazılım Güncellemeleri
Windows deyince yazılım güncellemesi olmadan olmaz. Güncellemeler de batarya ömrünüz için çok önemli. Neden mi? Çünkü yazılım güncellemeleri sürücü yazılımlarında iyileştirmeler yapan yenilikleri beraberinde getirir. Eğer sürücü yazılımlarınızı güncel tutarsanız, bataryanız da bu durumdan büyük oranda olumlu etkilenir.
Güç Seçenekleri
Güç seçenekleri burada çok önemli bir konumda yer alıyor. Görev çubuğunuzdaki pil simgesine sağ tıklayarak açacağınız seçeneklerden“Güç Seçenekleri” seçeneğine tıklayarak açacağınız Güç Seçenekleri ayarlarında herhangi bir planın ayarlarını düzenleyebilirsiniz.
Bizim Güç Seçenekleri Önerilerimiz
Ekranı karart: 3 dakika
Ekranı kapat: 5 dakika
Bilgisayarı uyku moduna geçir: 10 dakika
Ekran parlaklığı: Serbest
Parlaklığı otomatik yapamadığımız için bulunduğunuz ortama göre ayarlamanızı öneriyoruz. Ayrıca eğer daha detaylı ayarlar yapmak isterseniz gelişmiş güç ayarlarını da düzenleyebilirsiniz.
Bluetooth
Bluetooth sürekli açık durumda, hatırı sayılır derecede pil tüketiyor. Bunu önlemek için bilgisayarınızın Bluetooth özelliğini kapatmanızı öneriyoruz. Her bilgisayarda aynı olmadığından dolayı nasıl kapatacağınızı ne yazık ki söyleyemiyoruz.
USB, Harici Hard Disk ve Benzeri Cihazlar
USB gibi cihazlar, genel olarak siz farkında olmasanız da içerilerde pil tüketimi yapıyorlar. Eğer ışıkları da varsa durumun farkında da olabilirsiniz. Bunu önlemek için, ihtiyaç duymadığınız sürece takılı tutmamanızı öneririz. Ancak, bilgisayarınızın performansını arttırmak için ReadyBoost gibi özellikler nedeniyle USB kullanıyorsanız, ne yazık ki yapacağınız bir şey yok.
Sonuç olarak bilgisayarınızdaki özelliklerin tamamını sürekli açık tutmanız ya da telefonunuz ve mp3 oynatıcılarınızı şarj etmek için bilgisayar kullanmanız gerekmiyor. Onların yerine direkt priz üzerinden USB şarj cihazları kullanabilirsiniz.
:: Bilgisayarınızın pil tüketimine dikkat ediyor musunuz?
Uzun zamandır okuduğum en dandik yazı
tişikkirler sdn 🙂