Dünyanın en popüler blog sistemi olan Wordpress‘in alt yapısı Google arama motorunun istediği yapıya sahiptir. Bu nedenden dolayı Wordpress alt yapısını kullanan pek çok portal, e-ticaret, kurumsal vb. blog amacı dışında kullanılan siteler yer almaktadır.
Kuracağınız bir kaç eklenti ve yapacağınız ufak ayarlar ile site içi teknik SEO çalışmalarını büyük ölçüde tamamlayabilirsiniz. Bu yazımızda bu eklentiler ve yapmanız gereken ayarlar hakkında size bilgi veriyor olacağız.
Eklentiler ve yapılması gereken ayarlar:
* Kalıcı Bağlantılar
Wordpress yönetim paneli – ayarlar menüsünde yer alan kalıcı bağlantılar bölümünden kolayca link ayarlarınızı düzenleyebilirsiniz. Google yalın ve hedefe yönelik url yapılarını önermektedir ve bu doğrultuda kalıcı bağlantı ayarlarını aşağıdaki şekilde yapmanızı tavsiye ederiz.
Özel Yapı: /%postname%/
* All in One SEO Pack Eklentisi
All in One SEO Pack eklentisi wordpress blog sisteminin en fazla bilinen ve tercih edilen SEO eklentisidir. Bu eklenti sayesinde ana sayfanızın, içeriklerinizin meta ayarlarını (title-description-keywords) değiştirebilir, duplicate content filtresi ile ilgili parametleri ayarlayabilirsiniz.
* Google XML Sitemaps Eklentisi
Google ve diğer arama motorlarının istemiş olduğu .xml uzantılı sitemap sayfalarınızı yaratan bu eklenti en fazla kullanılan ve tercih edilen eklentiler arasında yer almaktadır. Eklenti sayesinde oluşturacağınız sitemap sayfalarınız ile arama motoru botlarını sitenize daha fazla çekerek indexlenme hızınızı arttırabilirsiniz.
* SEO Friendly Images Eklentisi
Google görsel aramalardan trafik ziyaretçi kazanmak istiyorsanız bu eklenti tam size göre. Tüm resimleriniz için title ve alt title değerlerini kolayca verebilirsiniz.
* SEO Smart Links Eklentisi
Site içi backlink paylaşamını bu eklenti sayesinde çok iyi yönetebilirsiniz. Mesela cep telefonu modelleri hakkında bir site yaptınız bu eklenti sayesinde site içerisinde geçen tüm cep telefonu modelleri kelimesine istediğiniz linki ekleyebilirsiniz.
{pagebreak::iki}
* 404 Simple Redirect Eklentisi
Hatalı sayfalarınızı bu eklenti sayesinde hangi adrese yönlendireceğinizi kolayca ayarlayabilirsiniz.
* Gzippy Eklentisi
Site açılış hızı hem kullanıcı hem de Google memnuniyeti için çok önemlidir. Bu nedenden dolayı kuracağınız bu eklenti sayesinde sitenizin hız sorununu giderebilirsiniz. Gzippy eklentisini aktifleştirdikten sonra sıkıştırma işlemlerini otomatik olarak yapmaktadır. Sizi yoracak hiç bir ayarı yok sadece eklenti dosyalarını yükleyin ve aktifleştirin.
* Broken Link Checker Eklentisi
SEO açısından kırık linkler her zaman büyük sorun oluşturmaktadır. Bu eklenti sayesinde sitenizde oluşacak kırık linklerden anında haberdar olabileceksiniz.
* Platinum SEO Pack Eklentisi
All in One SEO Pack eklentisi ile aynı işi yapan bu eklenti rakibinden 301 yönlendirmesi ile sıyrılıyor diyebiliriz. Sitenizin kalıcı bağlantılarını değiştirmeniz durumunda bu eklenti eski linkleri yenilerine otomatik olarak 301 yönlendirmesi yapmaktadır. Ayriyeten duplicate content filtresi ile ilgili parametleri daha güçlüdür.
* SEO Auto Links & Related Posts Eklentisi
Sitenize eklemiş olduğunuz içeriğin altına otomatik olarak “ilgili içerikleri” ekler. Bu ziyaretçilerinizin sayfanızı gezmeyi kolaylaştırdığı gibi, Google arama motorunun bir içerikten bir den fazla benzer içeriğe ulaşarak sitenizi indexlemesini hızlandırır.
Saydığımız eklentilere bu bağlantıdan arama yaparak ulaşabilirsiniz.
Bu yazı Sempeak Google Reklam Ajansı‘nın katkılarıyla hazırlanmıştır.
:: SEO Eklentileri kullanıyor musunuz?
emeğinize sağlık teşekkür ederim bilgiler için ama sitem kasmaya başladı 🙂
son ikisini pek tavsiye etmiyorum resimlere manuel olarak metatag eklenebilir bir yazıya link bağlamaya gelince artık bunu manuel yapın tavsiyem her yazıya link vermeyin 10 yazıdan 2-3 tanesine vermeniz yeterli olacaktır. rumuz:BilgimNette
Sitenizin kasması için ön sayfaya fazla resim kullanmalıyız.Hosting ise kasması çok normaldir 🙂
SesliSohbet Siteme yaptım seo calısmanızı tşkler
Bilgi için cani gönülden teşekkür ederim