Birçok akıllı telefon üretici için telefon bataryaları önemli bir yere sahip. Öyle ki çoğu kullanıcı için akıllı telefon alma kriterleri arasında ilk sırada batarya performansı, süresi ve ömrü yer alıyor. Bu yüzden şirketler, bataryalarını geliştirmek adına yoğun mesai harcayıp ve büyük yatırımlar yapıyor. Bu alanda son büyük adım Xiaomi‘den geldi.

Teknoloji devi Xiaomi, özellikle akıllı telefonlar alanında ürettiği teknolojik cihazlarıyla birçok kişi tarafından beğeniliyor. Şirket uzun süredir Ar-Ge çalışmalarını sürdürdüğü yeni pil teknolojisini tanıtmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki yıl kullanıma sunulması beklenen pil teknolojisi, bu alanda çoğu rakibini geride bırakacak gibi görünüyor.

Arçelik ve ASPİLSAN’dan yerli batarya ortaklığı!

Arçelik ve ASPİLSAN’dan yerli batarya ortaklığı!

Arçelik, ASPİLSAN ile stratejik bir iş birliği gerçekleştirdi. Küçük ev aletleri için ortak batarya anlaşması için el sıkışıldı.

Yeni teknoloji ile batarya kapasitesi yüzde 10 artacak

Çinin en büyük sosyal medya platformlarından birisi olan Webio’dan paylaşılan bilgiye göre Xiaomi, batarya tasarımında değişikliğe gidiyor. Açıklanan verilere göre High-Silicon Lithium adlı bataryanın içerisinde yer alan silikonun üç kat artacağı iddia ediliyor. Yeni tasarım ile birlikte batarya kapasitesi yüzde 10 artış gösterecek. Bunun yaklaşık 100 dakikalık ek çalışma süresine denk geleceği ifade ediliyor.

Bunun yanı sıra yeni teknoloji piller telefon içerisinde daha küçük bir alan kaplayacak. Bununla birlikte şirket, daha zarif ve hafif telefonlar üretebilecek. Ayrıca şirket, güvenlik konusunda da yeni teknolojisinden emin. Paylaşılan bilgilere göre Xiaomi, yeni pil teknolojisinde güvenliğini artıracak bazı çipler kullandı. Bu çipler sayesinde de pil ömrünün de uzayacağı belirtildi.

Xiaomi yeni bataryasında kullandığı çipleri özel bir algoritmayla dizayn ettiği bildirildi. Bu dizayn, batarya hücrelerinin güvenliğini ve ömrünü artıran bir yakıt göstergesi çipine sahip olacak. Böylece çip, akıllı telefon uzun süre şarjda kaldığında bataryayı koruma altına alacak.

Gelişen pil teknolojisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce yeni pil teknolojisi gündelik hayattaki sorunları bir nebze olsun çözebilecek mi? Lütfen düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşınız.