Akıllı telefon üreticileri, son yıllarda cihazların şarj bölümüne yönelik yoğun çalışmalar sürdürüyor. Şirketler, büyük bir pili şarj etmenin sadece birkaç dakika süreceğini iddia ederek rakiplerinden sıyrılmaya çalışıyor.

Kısa bir süre önce Xiaomi, 200W kablolu hızlı şarj desteğiyle gelen yeni bir HyperCharge teknolojisini tanıtmıştı. Ancak şirket, yeni bir ses şarjı patenti başvurusuyla bu sektörde yeni bir yola imza atıyor.

Xiaomi’nin eski amiral gemisi hâlâ büyük bir kitleye sahip!

Xiaomi’nin eski amiral gemisi hâlâ büyük bir kitleye sahip!

Xiaomi'nin dört yaşındaki modeli hala popüler olarak kullanılmaya devam ediyor. Mi 6 kullanıcısı şu anda iki milyondan fazla.

Xiaomi’nin ‘ses’ getirecek yeni şarj özelliği üzerinde çalıştığı ortaya çıktı

Xiaomi, yeni şarj özelliği için CNIPA’a (Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi) patent başvurusunda bulundu. Patent, bu yeni teknolojiyle ilgili bazı önemli detayları ortaya çıkarıyor.

Xiaomi, cihazları şarj etmek için ses ve diğer bileşenleri kullanan ve asıl detayların önümüzdeki yıllarda ortaya çıkması beklenen yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Patent, ses şarjının yanı sıra bir enerji depolama cihazı ve bir elektronik cihazı da içeriyor.

Ses şarj cihazının patent açıklamasına baktığımızda, çevresel titreşimleri mekanik titreşime dönüştürmek için ses toplama cihazı, çok sayıda enerji dönüştürme cihazı ve bir güç dönüştürme cihazının bu sistemde yer aldığı görülüyor. Xiaomi’nin patenti ayrıca elektronik cihazın bu mekanik titreşimi alternatif akıma (AC) dönüştüreceğini belirtiyor. Güç dönüştürme cihazı kullanılarak da alternatif akımın (AC), doğru akıma (DC) dönüştürülmesi bekleniyor.

Patent, bu şarj teknolojisinin herhangi bir prize ihtiyaç duymadan akıllı telefonları ve diğer elektronik cihazları şarj edebileceğini öne sürüyor. Ancak bu patent başvurusu, Xiaomi’nin yakın gelecekte teknolojiyi kullanacağı anlamına gelmiyor. Bunu ticari olarak uygulanabilir kılmak için şirketin aşması gereken birçok engel bulunuyor.

Xiaomi, 200W HyperCharge teknolojisini tanıtmıştı. Fakat bu teknolojinin bile akıllı telefonlara ulaşması bir yıldan fazla sürebilir. Yani bu ses şarj teknolojisinden birkaç yıl uzakta olabiliriz.