Facebook Instagram‘ı satın aldığında bir yandan beyin ekibini kendi iş süreçlerinde değerlendirirken, diğer yandan bu ultra popüler servisin devamlılığı ve kârlılığı için yoğun çaba harcadı. Benzer durumları Microsoft‘un Nokia’dan mobil operasyonları alması veya Google‘ın yaptığı satın almalar için de söylemek mümkün. Ancak Yahoo, satın aldığı girişimleri mezara gömerek rakiplerinden oldukça farklı bir yol izliyor.
Temmuz 2012’den bu yana Marissa Mayer yönetiminde bulunan ABD merkezli internet devi, bu süreçte bünyesine dahil ettiği birçok yeni girişimin (startup) fişini çekerek akıllarda soru işaretleri oluşturdu. Gelecek vadeden 38 girişimi satın alan Yahoo, bunlardan tam 31 tanesinin hizmetine son verdi. Üstelik bahsi geçen girişimlerin büyük bölümü, kendilerine kayda değer bir kullanıcı kitlesi edinmişti bile!
Yap-İşlet-Devret Modeline Alternatif (!)
Örneğin Vizify adlı veri görselleştirme servisi, ReadWrite haberine göre Yahoo tarafından satın alınmasının hemen ardından kullanıcılara bir e-posta göndererek tüm ürün ve servislerinin satın almanın resmileşmesinin ardından sona ereceğini açıkladı.
Yahoo’nun bu satın almaları, taze fikirleri ve genç yetenekleri şirket bünyesine katmak için yaptığı açık. Ancak bunu yaparken izlediği yol, tartışmaları da beraberinde getiriyor. Bakalım rekabetin hızla arttığı ve doğru ata oynayanın kazandığı teknoloji dünyasında, hem mobil hem de arama teknolojilerinde hakimiyet kurması gereken Yahoo’nun izlediği bu yol nasıl bir sonuç verecek.
:: Yahoo’nun bu yaklaşımını doğru buluyor musunuz?
Hatunda zaten taze ve genç 🙂 doğru yolda ilerliyor bence…
yahoo nun ceosu on numara:))
tumblr. a dokunmasın da ne yaparsa yapsın
Yahoo yanlış yolda bir an önce bir mobil işletim sistemine kapağı atmalı yoksa çok dayanamaz tablet ve cep telefonlarına ön kurulu gelmezse insanlar unutacak yahoo’yu. BENDEN SÖYLEMESİ
aga buna sadece patent üzerinde oynama denir 😀
Ceoya bak ya bu ceosa tim ne