Türk yapımı bilim kurgu dizisi Yakamoz S-245, Türkiye dahil 190 ülkede Netflix’te yayınlandı. Başrolde Kıvanç Tatlıtuğ ve Özge Özpirinçci’yi ağırlayan Yakamoz S-245, Netflix’in Belçika yapımı kıyamet sonrası bilim kurgusu Into The Night ile aynı dünyada geçiyor.
Netflix Türkiye daha önce Instagram hesabında Yakamoz S-245’ten bir fotoğraf paylaşarak “20 Nisan’da doğacak güneş can yakacak.” notuyla Into The Night’a atıfta bulunmuştu. Konuya hakim olmayanlar için: Into The Night’ta, her şey yolunda giderken bir anda Güneş’in herkesi öldürmesi ve insanların bundan kaçmaya çalışması anlatılıyor.
Netflix, Spider-Man için bombayı patlattı
Örümcek Adam serisinin sondan bir önceki filmi Spider-Man: Far From Home, Nisan ayı sonunda Netflix'e geliyor.Yakamoz S-245, 1. sezon ile Netflix’te
Netflix Türkiye ilk duyurduğunda “Bir Denizaltı Hikayesi” adıyla bilinen ancak Yakamoz S-245 olarak yayınlanan dizinin ilk sezonu 7 bölümden oluşuyor ve her bölümü ortalama 45 dakika uzunluğunda.
Yakamoz S-245 konusu
Netflix dizinin konusunu şöyle açıklıyor:
“Özgür ruhlu dalış eğitmeni ve deniz biyoloğu Arman, denizaltında gerçekleştirilecek bir araştırma görevine katılacaktır. Ancak güneş, yüzeydeki herkesi öldürmeye başlayınca Arman ve bilim insanlarından oluşan ekibi hayatta kalmak için askerî bir denizaltına geçmek zorunda kalır.
Yüzeyde neler olup bittiğini ve askerî denizaltının gerçek görevinin ne olduğunu anlamaya çalışırlarken iki mürettebat arasında, özellikle de Arman ile geminin ikinci kaptanı Umut arasında gerilim yükselir. Arman yalnızca hayatta kalmak için mücadele etmeyecek, hayatının aşkıyla ikinci bir şans da elde edecektir.”
Yakamoz S-245 oyuncuları
Tolga Karaçelik ve Umut Aral tarafından yönetilen Yakamoz S-245’te Kıvanç Tatlıtuğ ve Özge Özpirinçci’ye Ertan Saban, Ece Çeşmioğlu, Jerry Hoffmann, Ecem Uzun, Meriç Aral, Ersin Arıcı, Onur Ünsal ve Güven Metin Akpınar eşlik ediyor.
Yakamoz S-245 hem Into The Night ile bağlantısı, hem de “Türk bilim kurgu dizisi” olmasıyla Türkiye’deki dizi sektörü adına önemli bir yapım olma niteliği taşıyor. Zira ülkemizde bilim kurgu ve fantastik işlere pek rastlamıyoruz. Bu anlamda 2018’de yayınlanan Netflix’in ilk Türk orijinali Hakan: Muhafız da Türkiye adına bir ilkti.
– Sizler de diziyi izledikten sonra düşüncelerinizi yorumlarda veya SDN Forum’da paylaşabilirsiniz.
Her zaman ki gibi oyunculuk berbat, abartılı konuşmalar, bağırmalar, gülmeler ve telaşlar. replikler kötü. seneryo baştan savma. örnek 2.bölümde aynı güneş ışınına maruz kalanlarda farklı reaksionlar. bir adam kömür olmuş, diğeri içten yanmış başkasına hiç bir şey olmamış şekilde ölmüş. bir tane kamyonet koymuşlar arkada kutular ve motor yanıyor ama başka hiçbir araç veya hiçbir şey yanmıyor.
Asıl üzücü olan askerimizi hırsız ve katil olarak göstermeleri. yazıklar olsun.
Türk dizi ve filmleri malesef hiç gelişmiyor. bence sebep eğitim yetersizliği.
Türk Deniz kuvvetleri kötü göstermek gibi bir art niyetleri olduğunu düşünüyorum
Şanlı Türk Ordusu’nu ve onurlu Türk askerini karalayan bir dizi. Donanmamız ve Bahriyelilerimiz küçük düşürülmeye; gaddar, soyguncu, asi, iş bilmez, korkak gösterilmeye çalışılmış. Yazıklar olsun…
Vay be dedim 190 ülkede aynı anda yayınlanan bir türk netflix dizimiz var dedim. Açtık izlemeye başladık. O da ne ? Film Recep İvedik, Aykut Enişte veya Gora daki Arif gibi başlıyor. Mahalleli ile selamlaşmalar konuşmalar Rıfat abi iyidir, Harun abi yeniliyosun yine falan filan diye mahalleli ile samimiyet gereksiz klişe diyalogları. Açın bakın o dizilerin ilk başıda aynen böyle. Gelelim 2. bölüme. Ya abi Türk Denizaltı Subaylarını neden çelimsiz sıfatsız karaktersiz göstermeye çalışırsın ki ? Gün doğumuna dakikalar kalmış komutan sanki Gabar da komandoya taktik veriyor gibi nutuk atıyor falan filan. Oyunculuklara değinmiyorum bile çok kötü. Neyse üzüldüm ama bu kadarmışız yapacak bir şey yok.