Yapay zekanın günden güne kaydettiği ilerlemeler, birçok insanı heyecanlandırsa da bazı insanları endişelendiriyor. Yapay zeka teknolojisinin geleceği hakkında endişe duyan İsrailli tarihçilerden Yuval Noah Harari, gelecekte bizleri yapay zeka tarafından yaratılmış din ve tarikatların beklediğini ifade etti. Harari’nin bu ifadeleri, katıldığı konferanstaki dikkat çekici detaylar arasında yer aldı.
Yapay zeka dinlerine uzak değiliz!
Yazar Yuval Noah Harari, 28 Nisan Cuma günü İsviçre’de gerçekleşen Frontiers Forum Konferansı’na katıdı. Konferans’ta yapay zeka ile ilgili değindiği detaylarla dikkat çeken Harari, bu konudaki bazı endişelerini ifade etti.
Ünlü yazar, gelecekte ChatGPT benzeri yapay zeka modelleri tarafından yaratılan yeni din ve tarikatlar ile karşı karşıya kalabileceğimizi belirtti. Bu dinler için kutsal metinlerin de yazılabileceğini vurgulayan Harari, söz konusu dinlere inananların da olabileceğiyle ilgili tahminlerinden bahsetti.
Yuval Noah Harari, yapay zeka araçlarının insan psikolojisini manipüle edebilmek için gereken yetkinlikte olduğunu ve ‘din’ algısından faydalanarak birçok bireyi yönlendirebileceğini söyledi. İnsanları kontrol edebilmek için fiziksel olarak yerleştirilen çip benzeri teknolojilere ihtiyaç duyulmadığını, aksine sadece yapay zeka tarafından üretilen temel argümanların yeterli olduğunu belirterek yapay zekanın gücüne dikkat çekti.
Yapay zekanın aralıksız ilerleyişi, komplo teorilerinin türeyişini tetikliyor. Bu teoriler yapay zekanın şu anki seviyesi göz önünde bulundurulduğunda çoğunlukla abartılı olsa da gelecekteki yaşam, birçok insanı endişeye sürüklüyor. Harari ise yapay zekanın gelişiminin farklı ve dikkat çekici bir alandaki olası etkilerine değinmiş. Peki, sizler bu konuyla ilgili olarak neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.
zihinlerin alıştırılması loading.
çok istersiniz dimi israil olarak insanların kendileri gibi küfre düşmesini. yapay zeka din üretebilir mi.. zor. ama tarikatları yada köleleri olacağı kesin. Allah akıl fikir versin.