Yapay zekâ artık neredeyse günlük olarak kullandığımız pek çok elektronik cihazda bulunuyor. Çok gelişmiş olmasına gerek yok, basit komutlar verdiğimiz hesap makinesinde bile bir yapay zekâ kullanılıyor. Bunun yanında bazı kullanım alanları var ki oldukça gelişmiş komutlar verebiliyorsunuz. Akıllı ev sistemlerine ”akıllı” takısının kazandırılmasını sağlayan yapay zekâ şimdi ise karşımıza oldukça gelişmiş olarak çıkıyor. Çek Cumhuriyeti’nin başkenti olan Prag’daki yapay zekâlı teknolojik villa tasarımı oldukça fütüristik olmasının yanında mimari açıdan da güçlü görünüyor.
Yapay zekâlı teknolojik villa oldukça iyi duruyor
Coll Coll tarafından tasarlanan ve Villa Sophia adı verilen bu yapı, tasarımcı ve mimar olan Michaela Pankova ve Karel Panek tarafından “evrenin merkezi” olarak tanımlanıyor. Bugünün teknolojisine yer verilen ve sessizlik temasının hakim olduğu bu villa, bahçesinde her mevsim farklı çiçeklerin açmasıyla renkleniyor. Sessiz bir yerleşim yeri olan Troja’nın tepelerinde inşa edilen bina, şehrin ve çevresinin panoramik manzarasını sunan sarmal bir mimari form etrafında gelişiyor.
Evin her köşesine yerleştirilen yapay zekâ, ev ortamından uzaklaşmadan toplantılara girebilmeyi, anahtarı olmadan kapıyı açabilmeyi ya da diğer küçük ev aletleriyle kolaylıkla iletişim kurulması adına geliştirildi. Ev aynı zamanda müziği kontrol etmeyi sağlarken bunun yanında ayak seslerine veya alkış seslerine karşı hassas sensörler ve el hareketleriyle ya da sözlü olarak kontrol edilebilen sensörler gibi pek çok detayı barındırıyor.
Bu evin Black Mirror’dan çıkmış gibi durduğunu düşünebilirsiniz. Gerçekten de sunduğu özellikler ile bir dizi ya filmdeki evlere benziyor. Örneğin, hava bir anda soğuduysa ayarlanan en düşük sıcaklığa gelindiğinde ev kendiliğinden ısınmaya başlıyor. Güneş batıp, akşam vakti olduğunda ise mavi ışıklar açılır, böylece ev uyku için en uygun aydınlatmayı sağlamış oluyor.
Ev teknolojik olmasının yanında aynı zamanda çevreci yapısıyla da dikkat çekiyor. Villada ahşap malzeme ve poliüretan zemin kaplaması ile geliştirilen iç tasarım, genel anlamda evi çok daha verimli ve çevreye duyarlı hale getiriyor. Ahşap malzemesi ise ceviz ağacı kullanılarak elde edilmiş.
Böyle bir villa için en az 1 milyon gözden çıkaracaksınız.
1 milyon mu? 😀 en az 10-15 dostum
O paraya ev alinmiyor artik
10-15 milyon mu? 50-60 milyonu gözden çıkarmalısınız.
Aferin dünyada teknolojiyi, siz turkiye, bize taşıyor.. sdn ailesine çok teskurs..
daha detaylı anlatsadınız daha iyi olurdu ama güzel
10-15 milyon mu? 50-60 milyonu gözden çıkarmalısınız.
250 milyonu gözden çıkarmalısınız..