ABD Baltimore’da oluşturulan Pharmaceutical Artificial Intelligence (pharma.AI) çalışma grubu, kanser ilaçları oluşturabilecek bir yapay zekaya dair bilimsel makale yayınladılar.
Henüz pratiğe dökülmemiş olsa da bu yeni yapay zeka, farklı kanser türlerini, görüldükleri toplumdaki karakteristiğine göre inceleyerek gerekli ilaçları daha efektif bir şekilde oluşturabilecek.
Her hastaya özel farklı ilaç
Yaş grubu, ırk, milliyet gibi değişkenlere göre, farklı kanser türlerinde daha etkili savaşmayı mümkün kılacak bu “on demand” kanser ilaçları, aynı zamanda hastalar üzerinde daha az yan etki oluşturacak.
Böylece kanser hastalarının daha konforlu ve daha etkili bir tedavi süreci yaşamaları mümkün olacak.
Amazon öyle bir market açıyor ki?
Generative Adversarial Networks (GANs) adını alacak yapay zeka, öğrenen makineler teknolojisi ile dünyadaki vakaları ve sonuçları inceleyerek, giderek daha akıllı hale gelecek ve giderek daha etkili ilaçlar oluşturacak.
:: Yapay zekanın tıp alanında kullanılması konusunda ne düşünüyorsunuz?
para para para
Yapay zeka olasılıkları hızlı hesaplar ama sonuçlar insan veya kobay üzerinde denenmeden sonuca gidilemez. Fare şle insan arasındaki tepkiler çok farklıdır. Yani bir gelişme ama hala çözüme çok uzakta bütün dünya
Benim sinirsel bir hastaligim var onun da tedavisini yapsalar ya.