Yazılım programcılığı hakkında bilinmesi gerekenler konusunda merak ettiğiniz noktalar varsa, sizlere anlatacağımız ilk konulardan birisi donanım olacak. Bu videomuzda yazılım için gerekli bilgisayar donanımları nedir sorusunu profesyonel bir isimden dinliyoruz.
Yazılım için gerekli bilgisayar donanımları nedir, nelere dikkat edelim?
ShiftDelete.Net olarak farklı videolar ile karşınıza çıkmaya devam diyoruz. Bu videomuzda teknolojinin en iç noktalarından birisi olan yazılım konusuna değineceğiz. Eğer siz de yazılım ile ilgilenmek istiyorsanız, işin en başında dikkat etmeniz gereken noktalardan birisi olan donanım seçimi hakkında sizlere tavsiyelerimiz var. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmayalım ve sizleri videomuz ile baş başa bırakalım.
Yazılım programcılığı hakkında bilinmesi gerekenler, ilk adım
Yazılım teknolojinin en iç noktalarında kendisine yer buluyor. Her bir teknolojik aletin bizlere cevap verebilmesi için ihtiyacı olan yazılım, birçok kişinin de merak konusu. Yazılım programcılığı hakkında merak edilen birçok soru olsa da kullanıcıların en başta karar vermesi gereken konular arasında bu işi nasıl bir bilgisayarda yapacakları konusu geliyor. Bizlere gelen sorular arasında da kendisine sıkça yer bulan“Yazılıma başlamak istiyorum, bilgisayar tercihim nasıl olmalı?” sorusu, bu videoda cevap buldu. Eğer siz de yazılım konusunda ilk adımlarınızı atacaksanız bu videodaki tavsiyeler doğrultusunda kendinize bir bilgisayar seçebilirsiniz.
Videomuzu izledikten sonra beğenmeyi ve YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın. Şimdiden iyi seyirler!
Herhangi bir bilgisayar ile başlanabilir
Yazılıma nasıl başlarım ile ilgili de bir şeyler yapar mısınız?
Alt düzey dillerle assembly veya C gibi çalışıyorsanız en ucuz notebook işinizi fazlasiyla görür. Bare metal kod geliştiricisi çok deneyimli bir abinin kullandığı notebook o kadar eski bir modeldiydiki çok şaşırmıştım ama o bilgisayar onun işleri için fazlasıyla yetiyordu. İster kullanın ister kullanmayın ama mutlaka assembly ve C dillerini öğrenin bu size çok şey katacaktır.
Ben anlatayım. Web tasarım ile başlayın. Html CSS sıkıcı gelmez ise js ve php öğrenin. Halen sıkılmadınız ise visual basic öğrenin. Halen sıkılmadınız ise csharp öğrenin. Yok beni kesmedi derseniz phyton ve java ile devam edin. Çok uzun bir yol ve rakipleriniz cok iyi olacak. Lisans eğitiminde matematik ve fizik okursanız havanız da olur. Fakat dil hicbirsey ifade etmez. Beyin yok ise. Ha bu arada her PC işini görür. Büyük ekranda kodları rahat okursun. Başkada bir numarası yok. Bu arada ben marangozum. Gözünüzde büyütmeyin bu işleri. Yavaş yavaş başlayın.
Hiçbir şey öğrenmek için uğraşmayın. Sabah 9 akşam 6 çalışacaksınız ne iş yaptığınız önemli değil
Secdiğin işi yapacaksin ki is yaparken hayatim ellerimde gitti degilde sevdigim meslegi yapiyorum diyeceksin ama dedigin gibi en az 8 saat kacinilmaz
Saçmalama boş ve isteksizler sürünmeye mahkumdur sonra iş yok demeyin
1. Tek pc yetmez.
2. Yüksek çözünürlükte monitör esastır, büyüklük çok önemli değil.
3. Olaya hiç girmemişseniz, C ile başlayın. C ile başlamak, zinhar hep c kullanacaksınız demek değil
4. Özellikle, linux üzerinde geliştirme yapın.
5. HTML, CSS falan başka şeylerdir, programlama ile alakası pek yoktur.
Hakkı abinin yayınına katılarak işe alınmıştı bu arkadaş. Başarılarının devamını diliyorum.
Azimliysen basit PC yeter azim yani istek yok ise en gelişmişi yetmez
Sıfırdan başlayacak birinin html css ile başlaması doğru bir yöntem dir. Kod yazmayı sevecekmi diye görmesi açısından önemlidir. Yoksa herkes diller arasında ki farkı bilir.
Marangoz arkadaş çok güzel cevap vermiş. Linux ile başlayın, çift ekran kullanin laflarını ciddiye almayın. Öğrenci olduğunuz icin en kolay ne kullanıyorsanız onu kullanın. Böyle şablon konuşmalar yapan kişileri dikkate almayın.
Android Programlama yapacaksan en az 8 , mümkünse 16 GB RAM , işlemci i5 olsun . Eğer sunum falan yapmayacaksan sakın laptop almayın . 2 sene sonra pil sorunu vs çıkıyor. 15000 lira laptopa vereceğine 5000 liraya süper masaüstü yaparsın. Yazılım için JS tavsiye ederim. Önce HTML+CSS sonra JS ve advanced JS . Kolay gelsin
İşlemci nesli yazılım için önemlimidir 1.nesil ile sorun olurmu